Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Barcelona

Stadsdelar och områden i Barcelona

Barcelona

Barri gòtic, gamla stan i Barcelona är sanslöst vacker. Här finns vindlande gränder och fontänfyllda torg, kyrkor och palats. Mitt i allt detta finns Barcelonas stora katedral som reser sig mäktig över hustaken. Här finns även mängder av museer, barer och charmiga kaféer.

La rambla, är Barcelonas mest berömda gata och sträcker sig från Plaça de Catalunya genom gamla stan med sikte på havet. Promenadstråket var från början en flodbädd men idag är Barcelonas mest turisttäta boulevard en sjudande gågata. Vissa menar att den är magisk, andra att den är en turistfälla.

Raval är ett område inträngt mellan Avda Paral-lel och La Rambla. Raval betyder på arabiska ”utanför murarna” och det som förr inte var välkommet i Barri Gòtic hamnade här så som slakterier, tegelbruk och sjukhus. I dag är övre Raval trendigt och rätt. Här finns mängder av barer och spännande restauranger.

Eixample. Här stoltserar den berömda ofullständiga katedralen La Sagrada Famila av Gaudi och hyllar den förvandlig som stadsdelen gjort och som fört upp den på Unescos världsarvslista. Du tar dig till Eixample via Plaça Catalunya och Passeig de Gràcia. Denna respekterade shoppingboulevard är kantad av Gaudis gatlyktor och har ofta kallats världens vackraste. Exiamples gator följer en strikt rutnätsplan och det är lätt att som turist ta sig fram här. 

Barceloneta var under 1800 talet området som vände staden ryggen och fokuserade på havet. Här bodde fiskare och varvsarbetare och arbetarklassprägeln består än idag. Strandpromenaden kantas av palmer och här finns en härlig sandstrand.

Villa olímpica byggdes upp inför de olympiska sommarspelen 1992. Ursprungligen döptes stadsdelen till Nova Icària men bytte namn lagom till spelen skulle börja. Port Olímpic kantas av flärdfull marina, barer och restauranger.

Gràcia, kan liknas vid Stockholms Södermalm. Här finns försynt bebyggelse varvat med små pittoreska torg och idag bor studenter, konstnärer och musiker i området. Gràcias bohemiska prägel får definitivt utlopp under augusti och festa major. Då söker sig Barcelonas partysugna hit. Största turistmagneten är annars Gaudis Park Güell.

Karta över Barcelona

Header
Subject
Body
Footer