Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Barcelona

Barcelona - nöje, arkitektur och passion

Barcelona

Barcelona är en av Europas hetaste kultur och nöjesstäder och även ett av svenskarnas absoluta favorit resemål. Här blandas Gaudis halsbrytande arkitektur med katalanska traditioner och ett pulserande ungt nöjesliv. Barcelona är motpolernas stad. Den europeiska toppfotbollen och den dånande technon från nattklubbarna varvas med finkultur och konstmuseer. Barcelona är en stad för alla sinnen.

I dag är Barcelona en fördomsfri framtidsstad med guldkant och stark ekonomi. Närheten till stranden och havet gör Barcelona till en mycket speciell storstad. Här kan du shoppa och besöka museum under dagen, och när staden tar siesta under eftermiddagen gör du som många andra och beger dig till stranden som ligger mitt i staden. Här kan du bada och slappna av innan det blir kväll och dags att upptäcka stadens restauranger, barer och nattklubbar. För den som vill vila från storstaden finns Costa Dorada med kilometerlånga sandstränder strax söder om Barcelona

Stadens mest kända gata är La Rambla, ett hektiskt turiststråk fyllt av upptåg och underhållning. Även paradgatan Passeig de Gracia är väl värd att spana in. Här återfinns några av modernismens mest uppskattade byggnader signerade av bland andra den välberömda arkitekten Antoni Gaudí. Gaudi är annars mest känd för den ofullbordade med helt fantastiska katedralen La Sagrada Familia så måste upplevas vid ett besök i staden. En del stölder och ficktjuvar förekommer i Barcelona. La Rambla och turistkvarteren är speciellt utsatta områden så håll alltid koll på kamera, plånbok och värdesaker.

Flyg till Barcelona, staden som är rödvin och tapas, festivaler och inspirerande konst. Det är färgsprakande, pulserande och passionerat. Välkommen till Barcelona.

Karta över Barcelona

Header
Subject
Body
Footer