Snabbfakta Bangkok

Bangkoks Skytrain och tunnelbana

Bangkok

Både Bangkoks Skytrain och tunnelbana är mycket moderna, snabba transportmedel där du färdas i en behaglig, luftkonditionerad miljö och slipper stadens smått hysteriska gatutrafik. Ett annat optimalt sätt att färdas genom Bangkok är med båt på floden.

Bangkok sägs ha världens mest intensiva trafik och denna kan vara skön att undvika även om buss är ett mycket billigt sätt att ta sig runt på. Det finns flera luftkonditionerade, fräscha bussar som inte är överfulla på människor. Även taxi är ett mycket billigt färdmedel men åk endast i bilar med taxameter och undvik rusningstrafiken som är mellan 7-10 och 15-20 på dagarna.

Bangkoks mest berömda färdmedel, den trehjuliga motorcykeltaxin tuk-tuk, går oftast snabbare att åka med när trafiken är tjock men detta är också det dyraste alternativet samt att du får i dig mängder av avgaser genom att färdas på detta sätt.   

Hua lamphong betyder stor högtalare på thai och är ett mycket målande namn på Bangkoks centralstation. Detta är en myllrande plats full av tåg och resenärer och är belägen nära floden, Chinatown och templet Wat Traimit.

Klicka här för karta över tunnelbanesystemet i Bangkok >>

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer