Snabbfakta Bangkok

Stadsdelar och områden i Bangkok

Bangkok

Bangkok har ingen riktig stadskärna utan är ett lapptäcke av olika stadsdelar. Den stora floden Chao phraya delar Bangkok i två olika delar. På den östra sidan ligger det huvudsakliga Bangkok, Krung thep, där de flesta av alla sevärdheter, affärer, hotell och restauranger ligger. På västra stranden ligger Thonburi med mer anspråkslösa bostadskvarter, båtkanaler och det berömda gryningstemplet Wat Arun.

Ratnakosin är det kulturella centret i Bangkok. Här finns det kungliga palatsområdet med Wat Phra Kaeos glittrande tempeltak och guldspiror. Här sitter den vördade  Smaragdbuddhan på sin guldpiedestal. Ratnakosin ligger mellan floden Chao Phraya och de stora turistkvarteren Banglamphu/Khao San Road.

Banglamphu/khao san road, är Bangkoks största turistkvarter och tillhör främst de yngre backpacker resenärerna. Här kryllar det av budgethotell, resebyråer, barer, billiga restauranger och affärer fulla med krimskrams. Det här passar dig som vill bo riktigt billigt och även känna dig lite som hemma. Detta område har dock haft problem med stölder så var uppmärksam.

Chinatown. När du befinner dig i Chinatown är det inte någon tvekan om att du befinner dig i Asien. Det här är det gamla Bangkok med skadade husfasader, labyrinter av smala gränder, färgrika marknader, gatustånd som säljer mat och frukt och hela området är väldigt mycket vardag som den ter sig i Thailands huvudstad. Chinatown är ett bra område att bo i, ifall du vill slippa ifrån den värsta trafiken och ha nära till floden. Här finns en del mindre hotell och så det 5 stjärniga Royal Orchid Sheraton.

Silom road är en av Bangkoks största affärsgator och kantas av shoppingcenter, restauranger, ambassader och hotell.  Silom Road ligger i södra Bangkok och sträcker sig till Lumphini Park i öster. Skytrainstationen är Sala Daeng.

Siam Square är Bangkoks ekonomiska hjärta. När man befinner sig runt Siam Square känns det som att befinna sig i vilket västerländskt land som helst. Här finns skyskraporna, mängder av shoppingcenter och varuhus, World Trade Center, McDonalds och Starbucks. Affärsområdet når du från fyra olika skytrainstationer: National Stadium, Central Station, Ratchadamri och Chit Lom.

Sukhumvit Road är Bangkoks milslånga paradgata. På prestigefyllda Sukhumvit finns både tillväxt och framtidstro och inhyser allt du kan önska dig. Skyskrapor, gigantiska shoppingcenter, glas, betong och mycket nöjen i form av klubbar, barer, restauranger och hotell. På sidogatorna finns välmående bostadsområden.

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer