Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Bangkok

Se och göra i Bangkok

Bangkok

Turistkontor på 1600 Thanon New Petchaburi, tel 02-250 55 00.

Bangkoks Nationalmuseum, är ett av Sydostasiens största museum med över tusen föremål som ger en god kännedom om Thailands historia, kultur och konst.

Vackra Grand Palace och Wat Phra Kaew, stora palatset och smaragdbuddhans tempel i  Ratanakosin är ett måste att besöka vid en resa till Bangkok. Smaragdbuddhan är uthuggen ur ett stycke jade och är den mest högaktade i hela Thailand. Här finns även mängder av fantastiska byggnader, tempel, palats, pagoder och mytologiska figurer.

Wat Po, är Bangkoks äldsta tempel. Här finns den vilande buddhan som är hela 46 meter lång och 15 meter hög. Ett annat tempel väl värt ett besök och som gör sig bäst i solnedgången är Wat Arun. För att komma hit tar du färjan från Tha Thien och njut sedan av det lugna tempot i tempelträdgården. En oas i staden.

En klassiker i Bangkok är den flytande marknaden, vid Damnoen Saduak ca 10 mil från Bangkok. Marknaden är som bäst tidigt på morgonen då kvinnor i stråhattar anländer i sina båtar fulla av grönsaker och frukt.

En båttur på floden Chao Phraya är ett billigt och roligt nöje. Åk med Chao Phraya Express norrut till Tha Phibun Songkhram (Nonthaburi). Båtturen erbjuder inte bara fina vyer över staden och livet på floden, väl framme i Nonthaburi är det roligt att fynda på den lokala marknaden.

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer