Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Bangkok

Restauranger i Bangkok

Bangkok

Att äta mat i Thailand och speciellt i Bangkok är en lika stor matupplevelse som på fina krogar i Paris eller Rom. Skillnaden är bara att här har du råd att prova allt. Var du än äter, på trottoarkök eller lyxrestaurang, så väntar förstklassiga smakupplevelser.  I Bangkok är Thailand samlat i matväg; sydthailändskt, eldig isaan, chiangmaikorv och skaldjur från Siambukten. Här finns också mat och smaker från resten av Asien så som Indien, Kina, Vietnam, Laos och Japan. Är du sugen på västerländsk mat finns denna framför allt på Sukhumvit Road och i lite mindre omfattning på Khao San Road.

För dig som vill äta thailändskt, gott och så billigt som möjligt ska besöka någon av matmarknaderna.

En middag på en mellanklassrestaurang kostar ca 50 kronor.

Restaurangtips

Anna’s Café, Sala Daeng, Silom (ca 200 m in på gatan från Silom), tel 02-632 02 19, www.annascafes.com. Thaimat som man drömmer om i flera veckor efteråt, vissa rätter är extremt starka. Stilfullt och elegant utan att det blir dyrt. Finns på flera ställen i stan. Prisläge: Mellan.

Reflections, 85 Soi Ari, Phaholyothin, skytrain till Ari, tel 02-270 33 44. Denna ännu oupptäckta restaurang och hotell är en explosion i kitsch. Rosa, knallgult, ljusblått och plast. Thaimat och japansk. Vänligt och skojigt. Prisläge: Mellan.

Eat Me, Pipat 2, tel 02-238 09 31. Snyggt, speciellt, stimmigt och med en nästan i överkant bra service. Väldigt omtalat, och nästan alltid fullt. Beställ i god tid. Mixat kök av australiskt, thai och medelhav. Skinnfåtöljer och vita väggar, några platser finns också på en balkong. Prisläge: Mellan–Dyrt.

Supatra River House, 266 Soi Wat Rakhang, Thanon Arun Amarin, tel 02-411 03 05. Här serveras utmärkt thaimat, som inte lämnar någon besviken. Du har utsikt över Chao Phraya-floden och gratisbåtar tar dig över floden från Tha Maharat- piren, vid gatan Thanon Maharat (strax söder om Nationalmuseet). Prisläge: Mellan.

Bang Poo Seafood, Samut Prakan. På grund av läget så krävs en dagsutflykt till förorten Samut Prakan och havet  men det är det värt. Flera nybyggda restauranger ligger längst ut på en pir omgiven av måsar och en horisont av fiskebåtar. Många thailändare går hit, men nästan inga turister. Förträffliga fisk- och skaldjursrätter till mycket rimliga priser. Restaurangen är en del av arméns rekreationscenter, Bang Poo Resort. Prisläge: Billigt.

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer