Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Bangkok

Bangkok guide - nyckeln till resten av Thailand

Bangkok

Bangkok, Thailands huvudstad och Sydostasiens största metropol är en underbar blandning av skyskrapor, ultramodern tunnelbana, tuk-tuks, glittrande palats, andlighet och en spännande historia. Mångmiljonstaden retar och utmanar alla sinnen.

Flyg till Bangkok, en av världens mest intensiva städer, och upplev ett myller av dofter, färger och ljud. Bangkok har ingen riktig stadskärna utan är ett lapptäcke av flera olika stadsdelar. Genom hela staden rinner floden Chao Phraya som slingrar sig genom stadsdelar som Chinatown med sina livliga marknader där allt från godis till guld säljs. Den gamla staden, Bangkoks historiska hjärta och Thon Buri på västa flodkanten med ringlande båtkanaler och ett lugnare tempo än på andra sidan floden.

Här finns kanske världens bästa mat och det spelar ingen roll var i staden du äter, chansen är stor att du äter ditt livs bästa måltid. Här blandas gatukök med lyxrestauranger och smakerna är intensiva och varierande, precis som staden själv.

Närmare tio miljoner människor bor i Bangkok, de allra flesta är buddister. Och är liksom thailändare utanför huvudstaden - ett leende, vänligt folk. Besökare som kommer till staden rapporterar att Bangkok är en av världens säkraste städer. Vid tågstationer, bussterminaler och flygplatser är det dock vanligt med människor som jobbar på kommission åt ett hotell, bussbolag eller affär. Kontrollera saker själv innan du bestämmer dig och ta vad som sägs med en nypa salt. Polis har tfn 191, engelsktalande turistpolis 1155. Ambulans tfn 1554/1646 och brandkår 195.

Karta över Bangkok

Header
Subject
Body
Footer