Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Aten

Till och från Aten

Aten

Många reguljärflyg så som Scandinavian Airlines flyger direkt ner till Aten. Även charterbolag och lågprisflygbolag flyger direkt till Aten från Skandinavien.

Atens internationella flygplats, Eleftherios Venizelos, invigdes 2001 och ligger 33 kilometer nordöst om centrum. Flygplatsen ligger inte så långt ifrån rafita, här ifrån går det färjor till bland annat ön Andros.

Från flygplatsen tar du dig enklast med buss. Det går sex olika flygbusslinjer mellan flygplatsen och olika delar av Aten. Buss E96 går till Pireus, Atens hamnstad. Ändhållplatsen heter Platia Karaiskaki/Tselepi Square och ligger vid hamn C några hundra meter från tunnelbanestationen i Pireus. Bussen till Pireus tar ungefär en timme.  Det är från hamn C som de flesta båtarna avgår och härifrån kan du ta dig ut i Greklands övärld.

Det finns flera hyrbilsfirmor på flygplatsen. För bokning av hyrbil redan nu, klicka här>>

Flygplatsens officiella hemsida är www.aia.gr

Båt
Hamnstaden Pireus är centrum för all färjetrafik i Egeiska havet. Härifrån tar du dig ut i den grekiska övärlden. Det finns ett myller av konkurrerande bolag och tidtabellerna ändras ofta, till och med flera gånger per säsong.
Du kan välja mellan att resa med snabbåt och ordinarie färja. Snabbåtarna är dubbelt så snabba och dubbelt så dyra som de ordinarie färjorna.
Ute på öarna är avgångstider och destinationer ofta skrivna med krita på svarta tavlor utanför försäljningskontoren – ett tecken så gott som något på att avgångstiderna ständigt ändras. Biljetter köper du på biljettkontor i Aten eller Pireus. Att boka biljett i förväg är överflödigt.

Tåg
För dig som vill resa mer miljövänligt är tåg ett bra alternativ. För billigaste sättet att ta sig från Sverige till Aten med tåg är att köpa ett Interrailkort.

Karta över Aten

Header
Subject
Body
Footer