Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Aten

Ta dig runt i Aten

Aten

Inför OS 2004 gjordes stora satsningar på kollektivtrafiken och därför är det enkelt att ta sig runt i Aten nu. En ny tunnelbana är bygd som är ren, säker och effektiv, dessutom finns en modern snabbspårvagn som går mellan Syntagma i centrala Aten, Faliro och Glyfada och Vouliagmenis på Atens riviera. Nya trafikleder mellan centrum, flygplatsen och Pireus har gjort resandet häremellan både snabbare och smidigare än för några år sedan.

Tunnelbanan har tre olika linjer och Syntagma är huvudstationen.

Klicka här för karta över Atens tunnelbanesystem>>

Buss
Du kan åka med vanlig buss eller trådbussar. Biljetter köper du i tidnings eller bussbiljettkiosker. Biljetten stämplas på bussen. På turistbyrån finns gratis busskarta med stadens alla linjer.

Taxi
Atens taxichaufförer har dåligt rykte då de är kända för att lura turister och inte vilja köra dig dit du vill. Acceptera aldrig fast pris, kräv att chauffören slår på taxametern. Om du får höra att taxametern är »trasig«, ta en annan taxi. Förutsatt att du inte blir lurad så är taxi mycket billigt i Aten. En taxiresa inom stan kostar 3–4 euro och de drygt tre milen från centrum till flygplatsen kostar inte mer än 16–20 euro.

Karta över Aten

Header
Subject
Body
Footer