Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Aten

Shopping i Aten

Aten

Kolonaki är Atens trendigaste shoppingområde. Här är det gott om märkesbutiker och dessutom finns här mängder av kaféer och barer där du kan ta en paus från shoppingen och spana på folk. Kläder och skor dominerar. Utgå från Platia Kolonaki och promenera sedan parallellgatorna Skoufa och Tsakalof mot nordväst. Här hittar du märkesbutiker så som Sisley, Diesel, Benetton, Guess med flera, och budgetaffärer som Zara och Accessorize. Men här finns också många små, spännande och dyra konceptbutiker. Metro Syntagma eller Panepistimio.

Ermou är Atens motsvarighet till Londons Oxford Street. Hit ska du bege dig om du vill handla kläder, skor och accessoarer. Här ligger de flesta stora europeiska märkesbutikerna och varuhusen: Zara, Accessorize, Lacoste, Marks & Spencer, Mango, Mary Lides, Hondos Center med mera. Metro Monastiraki eller Syntagma.

Monastiraki påminner om Turkiets, Nordafrikas och Mellanösterns basarer. På gågatan Ifestou, som börjar vid Platia Monastiraki, är det ständigt liv och rörelse, prutförhandlingar och en sorlande folkmassa. Här kan du handla billiga kläder, t-tröjor, fotbollströjor, skor, kängor, begagnade möbler, solglasögon, vattenpipor och mycket annat. Mitt i vimlet finns flera bra traditionella grekiska kaféer och snabbmatställen med gyros och kebab.

Central Market, Atens saluhall. Detta är himmelriket för dig som är en matälskare. Själva saluhallen har en stor avdelning för kött och en för fisk. Även om du inte handlar något här så är det en upplevelse att promenera igenom saluhallen och iaktta: det är en resa tillbaka i tiden. Metro Omonia eller Monastiraki. Saluhallen ligger på Athinasgatan mellan Omonia och Monastiraki.

Monastiraki. Området är fullt med antikviteter och affärer med folkkonst av alla slag. Loppmarknad varje söndag.

Plaka. Gamla stan. Traditionellt hantverk med silver, läder och keramik.

Karta över Aten

Header
Subject
Body
Footer