Lägsta flygpriser just nu!

Snabbfakta Amsterdam

Amsterdam guide - blomstrande parker, kanaler och spirande kreativitet

Amsterdam

Amsterdam har snabbt blivit en av Europas populäraste turiststäder tillsammans med Rom, Paris och London och det är inte svårt att förstå varför. Amsterdam är en sprudlande stad som sjuder av liv och kreativitet. Varje år kommer över 1,5 miljoner människor hit för att uppleva den magnifika arkitekturen, det pulserande nattlivet med partynätter som aldrig tar slut, stilfulla restauranger, magnifika museer och bra shopping.

Flyg till Amsterdam och upplev det myller av vatten och kanaler som rinner genom staden - här ligger husbåtarna på rad. Staden är formad som en hästsko och det är lätt att hitta riktmärken och lära känna staden. Här finns Rembrandt, Van Gogh, kammarorkestrar och teatrar. Staden är också full av blomstrande parker och på våren är staden som vackrast, när alla de vackra tulpanerna, ett kännetecken för Amsterdam, står i full blom.

Amsterdam är också en stad där toleransen är uttalad och det drogliberala klimatet kan ibland sticka i ögonen på besökare som inte är van vid denna kultur. Det mesta av drogkulturen är dock förpassad till det ökända området "Red Light District" som du som turist kan välja att inte besöka.

Karta över Amsterdam

Header
Subject
Body
Footer