Snabbfakta Los Angeles

Los Angeles guide - drömmarnas stad

Los Angeles

Megastaden Los Angeles kan sammanfattas med tre ord, film, sol och hälsa. Här samlas hela världens filmintresserade med den gemensamma drömmen om att en dag bli en världskänd skådespelare eller producent. Staden förknippas med glitter och glamour och här är det möjligt att förverkliga sina högsta drömmar. Här skiner solen året runt och det är aldrig kallare än en svensk junidag, detta gör att alla är solbrända. Hälsotrenden verkar ha kommit för att stanna. Överallt längst den flera mil långa kustremsan syns joggare, cyklister, inlinesåkare och folk som promenerar. När solen går upp samlas surfarna på stranden för att fånga de bästa vågorna innan de beger sig till jobbet. 

Los Angeles är mer en region än en stad. Här ryms nämligen hela 80 mindre städer.  Hollywood är en, Santa Monica en annan, South Central en tredje. Avstånden är stora och det är nästan omöjligt att upptäcka Los Angeles utan bil.

Trots att staden för många förknippas med just film och glamour, så är Los Angeles också en stad med rasmotsättningar, gängbråk och stora miljöproblem.

Karta över Los Angeles

Header
Subject
Body
Footer