Nyhetsbrev

Smaland Airport (Växjö flygplats)

Växjö

Smaland Airport (VXO) kallades Växjö Flygplats fram till 2004 då flygplatsen bytte namn. Smaland Airport är belägen nordväst om Växjö, knappt en mil utanför centrum. Under 2011 flög 180 000 passagerare till och från Växjö: reguljärflyg med flygbolagen Flysmaland, Ryanair och NextJet, och charterflyg med Ving, Fritidsresor och Apollo.

Här kan du läsa mer om Smaland Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Service, mat och shopping

Är du sugen på något gott att äta så kan du styra kosan mot flygplatsens cafeteria och bar, som erbjuder både varma och kalla rätter. För den shoppingsugna finns Smaland Airport Taxfree, med ett stort urval av parfym, kosmetika, konfektyr, tobak, vin och övriga alkoholhaltiga drycker.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet på flygplatsen, så att du enkelt och snabbt kan koppla upp din laptop eller handdator. Du behöver abonnemang med Telia HomeRun för att surfa; ett abonnemang kan köpas i Smaland Airport Servicecenter eller i cafeterian.

På Smaland Airport finns moderna konferensfaciliteter att hyra, med utsikt över flygfältet.

Till och från Smaland Airport (Växjö flygplats)

Till och från Smaland Airport tar du dig med taxi eller buss.

Taxi: Taxi hittar du utanför terminalen. Du kan ringa och förboka en taxi med Taxi Kurir, Växjö Taxi och Ljungby Taxi, eller beställa en egen eller delad Flygtaxi. Restiden till Växjö centrum är ungefär 10 minuter.

Buss: Flygbuss nr 50 mellan Växjö Småland Airport och Växjö Resecentrum är kopplade till Ryanairs ankomst och avgångstider. I samband med andra flighter hänvisas passagerarna till lokalbussen, linje 4 Öjaby.

Parkering

Smaland Airport har korttidsparkering närmast terminalen där du kan stå gratis i femton minuter. Du kan även betala för att parkera allt ifrån några minuter till flera veckor på korttidsparkeringen. Långtidsparkeringen är inhägnad och främst för charterresenärerna. Långtidsparkeringen är endast tillgänglig under flygplatsens öppettider. Du kan betala all parkering med kort eller kontanter.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Smaland Airports webbplats.

För mer information, besök Smaland Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Smaland Airport direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Smaland Airport har inga hotell på flygplatsområdet, men Öjaby Herrgård ligger ett stenkast därifrån och erbjuder hotell, restaurang och relaxavdelning med jacuzzi och bastu, samt fri transfer till och från flygplatsen. I Växjö finns också ett flertal hotell. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Smaland Airport kan du hyra bil med Hertz, Avis, Europcar och Smålandsbilen. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer