Nyhetsbrev

Skellefteå Airport (Skellefteå flygplats)

Skellefteå

Skellefteå Airport (SFT) är belägen vid byn Falmark, knappt 2 mil söder om Skellefteå. Flygplatsens läge har gjort att den ofta inofficiellt kallas Falmark flygplats. Skellefteå flygplats är med sina 292 000 passagerare (2012) Sveriges 13:e mest trafikerade flygplats av landets 41 trafikflygplatser. Ca 95% av dessa passagerare reser inrikes till Stockholm-Arlanda med SAS, medan de övriga reser till charterdestinationer i t.ex. Turkiet, Egypten och Grekland.

Den 1 april 2010 tog Skellefteå kommun över flygplatsen från Luftfartsverket.

Här kan du läsa mer om Skellefteå Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Service, mat och shopping

Är du sugen på något gott att äta så kan du styra kosan mot flygplatsens restaurang som erbjuder dagens rätt och lättare förtäring, samt fullständiga rättigheter.

Här finns även en taxfreebutik med parfym och kosmetika, godis, presenter, alkohol och tobak. Butiken är öppen i samband med charterflygningar utanför EU.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet på flygplatsen, så att du enkelt och snabbt kan koppla upp din laptop eller handdator. Skellefteå Airport erbjuder denna service utan kostnad.

På Skellefteå flygplats finns två konferensrum att hyra. 

Skellefteå flygplats har dessutom en modern övningsanläggning för utbildning i räddning och säkerhet, och arrangerar utbildningar för externa kunder.

Till och från Skellefteå Airport (Skellefteå flygplats)

Till och från Skellefteå Airport tar du dig med taxi eller buss.

Taxi: Taxi hittar du utanför terminalen. Du kan ringa och förboka en taxi med Skellefteå Taxi. Du kan även beställa en egen eller delad Flygtaxi, detta måste bokas i förväg. Restiden till Skellefteå centrum är ungefär 25 minuter.

Buss: Skelleftebuss kör flygbuss mellan Skellefteå centrum och flygplatsen. Tidtabellen är anpassad efter reguljärflyget och bussarna går på vardagar och söndagar, men inte på lördagar.

Parkering

På Skellefteå flygplats finns korttidsparkering där du betalar per halvtimme och långtidsparkering med dygnspriser och veckopriser. På långtidsparkeringen finns platser med och utan motorvärmare, och det finns också möjlighet för dig som reser ofta att hyra parkering med motorvärmare till årskostnad. Korttidsparkering kan betalas med mynt eller kort, men långtidsparkeringen måste alltid betalas i förskott med kort.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider, hänvisar vi till Skellefteå Airports egen hemsida.

För mer information, besök Skellefteå Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Skellefteå Airport direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Boka ditt hotell i Skellefteå här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Skellefteå Airport kan du hyra bil med Hertz, Avis, Europcar och MABI. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer