Nyhetsbrev

Paris Charles de Gaulle International Airport (CDG)

Paris

Charles de Gaulle International Airport ligger 23 km utanför Paris, och är Europas näst mest trafikerade flygplats med omkring 60 miljoner passagerare per år. Charles de Gaulle öppnades 1974 och har idag tre terminaler och fyra landningsbanor. Flygplatsen trafikeras av 130 flygbolag som flyger till destinationer över hela världen.

Här kan du läsa mer om Charles de Gaulle International Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Terminaler

Charles de Gaulle har tre terminaler, och terminal 2 består i sin tur av sex hallar, Hall 2A – 2F. Terminal 2 är mycket stor med långa avstånd, och kan upplevas som rörig, så se till att komma i god tid innan avgång. Mellan terminalerna tar du dig med gratis CDGVAL automatiska tåg.

Här kan du se kartor över flygplatsen och terminalerna.

Service, mat och shopping

På Charles de Gaulle finns ett stort utbud av restauranger, caféer, snabbmatställen och barer. Här hittar du även fantastiska shoppingmöjligheter med allt från souvenirer och tax-free till designermode och accessoarer.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns både kiosker med internetuppkoppling samt internetcaféer. Dessutom finns trådlöst Internet i alla terminaler.

Slappna av i någon av Charles de Gaulles lounger, få en massage eller skönhetsbehandling i terminal 2, eller ta din tillflykt till något av kapellen som välkomnar alla religioner.

All tänkbar service såsom apotek, bankomater, växlingskontor, sjukvård, business centra, postkontor, duschar, skötrum, lekplatser, spelhall och frisör finns tillgänglig på flygplatsen. Av säkerhetsskäl finns inga förvaringsboxar eller bagageförvaring.

För mer information, besök Charles de Gaulle International Airports officiella hemsida.

Ta sig in till Paris

Från Charles de Gaulle tar du dig med taxi, tåg eller buss.

Taxi: Taxi finns utanför alla terminaler och tar dig till centrala Paris på mellan 30 minuter och en dryg timme, beroende på trafik.

Tåg: RER snabbtåg, linje B, avgår till Gare du Nord i centrala Paris var 10:e till 15:e minut, och resan tar ca 30 minuter. Från tågstationerna i Paris kan du komma vidare till metron. Du kan även åka med snabbtåget TGV från tågstationen i terminal 2. För att hitta till stationen för TGV och RER, följ skyltarna "Paris by train"/"Paris par le train".

Buss: Det finns flera bussalternativ, t.ex. Roissybus som tar dig till centrala Paris på ca 45 minuter och avgår från alla tre terminalerna var 15:e till 20:e minut. Ett annat alternativ är Air France bussar som avgår varje halvtimme.

Flyg

Boka billiga flyg till Paris Charles de Gaulle direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Det finns många hotell att välja på både nära Charles de Gaulle och i Paris. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Charles de Gaulle finns alla stora hyrbilskedjor – Hertz, Avis, Europcar, Budget m.fl. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer