Nyhetsbrev

Norrköping Flygplats (Kungsängens flygplats)

Norrköping

Norrköping Flygplats (NRK) – även kallad Kungsängens flygplats – ligger i Kungsängen lite drygt 4 km utanför Norrköpings centrum. Flygplatsen invigdes 1934 och är den äldsta civila flygplats i Sverige som fortfarande är i drift. Norrköping Flygplats ägdes fram till 2006 av Luftfartsverket, men ägs och drivs numera av Norrköpings kommun. Flygplatsen servade drygt 111 000 passagerare under 2012.

Här kan du läsa mer om Norrköping Flygplats. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Service, mat och shopping

Är du sugen på något gott att äta så kan du styra kosan mot flygplatsens restaurang som erbjuder fika, dagens lunch och lättare förtäring, samt fullständiga rättigheter.

För den shoppingsugna finns en taxfreebutik, Travelshopping, med ett stort utbud av parfym och kosmetika, godis och presenter. Om du ska resa utanför EU kan du även köpa alkohol och tobak.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet erbjuder Norrköping Flygplats fri uppkoppling mot Internet till alla resenärer. På flygplatsen finns också bankomat för både svenska kronor och euro, två bensinstationer, och assistans för funktionshindrade. 

Till och från Norrköping Flygplats (Kungsängens flygplats)

Till och från Norrköping Flygplats tar du dig med taxi eller buss.

Taxi: Taxi hittar du utanför terminalen. Du kan ringa och förboka en taxi med Norrköpings Taxi, Taxi 020, Taxi Kurir, Vikbolands Taxi eller Taxi Klimatsmart. Du kan även beställa en egen eller delad Flygtaxi. Restiden till Norrköpings centrum är inte mer än tio minuter.

Buss: Med flygbussen har du 50 meter till incheckning, då hållplatsen på Norrköping Flygplats ligger i direkt anslutning till terminalen. Östgötatrafiken kör flygbuss, linje 116, mellan flygplatsen och Norrköpings centrum ungefär var 20:e minut.

Parkering

I anslutning till terminalen finns korttidsparkering där du betalar per timme (gratis lunchparkering) och en inhägnad långtidsparkering med dygnspriser och veckopriser. Som betalning accepteras de flesta bensin- och kreditkort samt kontanter.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Norrköping Flygplats hemsida. Ankomster och avgångar

För mer information, besök Norrköping Flygplats officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Norrköping Flygplats direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Norrköping Flygplats har inga hotell på flygplatsområdet, men i Norrköping finns ett flertal hotell att välja på. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Norrköping Flygplats kan du hyra bil med Hertz, Avis, Europcar och Sixt. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer