Nyhetsbrev

New York John F. Kennedy International Airport (JFK)

New York

John F. Kennedy International Airport i New York fick sitt namn en månad efter mordet på president John F. Kennedy för att hedra hans minne, men kallas oftast för JFK. Det är den viktigaste internationella flygplatsen i USA och den tolfte största flygplatsen i världen sett till antal passagerare. JFK ligger på Long Island, ungefär 20 km från Manhattan i New York, och servar 48 miljoner passagerare per år. Flygplatsen har nio terminaler och fyra landningsbanor.

Här kan du läsa mer om John F. Kennedy International Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Terminaler

JFK har nio terminaler, och mellan terminalerna tar du dig snabbt och enkelt med AirTrain, ett gratis snabbtåg. Här är en karta över flygplatsen.

Service, mat och shopping

På JFK finns ett stort utbud av restauranger, caféer, snabbmatställen, pubar och barer. Här hittar du även shopping med allt från souvenirer och tax-free till exklusivt mode och accessoarer.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet i flera terminaler där du kan koppla upp din laptop. Det är gratis att använda det trådlösa nätet. Kiosker med internetuppkoppling hittar du här och var på flygplatsen.

Slappna av i någon av JFKs lounger, boka en massage eller manikyr på XpresSpa (terminal 1, 4, 7) eller Oasis Day Spa i terminal 6, eller ta din tillflykt till kapellet i terminal 4.

All tänkbar service såsom bankomater, valutaväxling, postkontor, konferens- och business centra, skötrum, sjukvård, och bagageförvaring finns tillgänglig på flygplatsen.

Rökning är inte tillåtet inne i någon av terminalerna, utan rökare måste söka sig utomhus.

Ta sig in till New York

Var på din vakt mot alla som kommer fram till dig och erbjuder transport från flygplatsen eller som vill hjälpa dig med ditt bagage. Gå hellre till Ground Transportation Information som finns i alla ankomsthallar; där får du information och hjälp med att reservera minibussar som delas med andra passagerare, limousiner och bussresor. Från JFK tar du dig med taxi, tåg, buss eller förbokad minibuss.


Taxi: Taxi finns utanför alla terminaler. För din egen säkerhet, använd endast officiella, gula New York-taxis. Följ skyltarna till Taxi Dispatch Booth och bli tilldelad första tillgängliga taxi av uniformerad personal. Resan tar ca 40 till 60 minuter.

Tåg: Med AirTrain snabbtåg tar du dig inte bara till andra terminaler, utan även till tågstationen för vidare resa, och till New Yorks tunnelbana.

Buss: Det finns flera bussbolag som stannar vid JFK. Ett av dem är New York Airport Express Bus Service, som avgår från alla terminaler till Manhattan ungefär var 20 – 30 minut.

Förbokad minibuss: Genom Super Shuttle Manhattan (bland andra) kan du boka plats i en minibuss som delas med andra passagerare som ska åka åt samma håll. Minibussen tar dig bekvämt från dörr till dörr. Uppsök Ground Transportation Information som finns i alla ankomsthallar för mer information och för att boka.

För mer information, besök John F. Kennedy International Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka billiga flyg till New York JFK direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Det finns många hotell att välja på i närheten av JFK, och många fler i New York. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På JFK finns alla stora hyrbilskedjor – Hertz, Avis, Enterprise, Budget m.fl. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer