Nyhetsbrev

Luleå Airport (Luleå Kallax flygplats)

Luleå

Luleå Airport (LLA) är belägen vid byn Kallax, ca 7 km utanför Luleå centrum. Flygplatsen har kallats Luleå-Kallax flygplats, Kallax flygplats och Kallax Cargo Airport, men i april 2007 ändrades namnet till Luleå Airport för att slippa problem med översättning och för att undvika sammanblandning med Kalix.

Luleå flygplats är Norrlands mest trafikerade flygplats och den sjätte största i Sverige med sina drygt 1 000 000 passagerare per år. Huvuddelen av flyget utgörs av inrikes reguljärflyg med SAS, Norwegian, Avies och Direktflyg till destinationerna Stockholm-Arlanda, Kiruna, Pajala, Umeå och Sundsvall. Från Luleå flygplats går även charterflyg till bl.a. Kanarieöarna, Thailand, Tunisien och Turkiet.

Här kan du läsa mer om Luleå Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Service, mat och shopping

Är du sugen på något gott att äta så kan Luleå flygplats erbjuda både fika, lunch, middag och fullständiga rättigheter. Här finns även en taxfreebutik, Travelshopping, med ett stort utbud av parfym och kosmetika, godis och presenter. Om du ska resa utanför EU kan du även köpa alkohol och tobak.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet på flygplatsen, så att du enkelt och snabbt kan koppla upp din laptop eller handdator. Betalning sker med flygplatsens tjänst för säker kreditkortsbetalning.

På Luleå Airport finns moderna konferensfaciliteter att hyra.

Luleå Airport arrangerar vigslar och partnerskapsceremonier för par som ska ut och resa. Om vigseln skall hållas hemlig ställer flygplatsens personal upp som vittnen.

Till och från Luleå Airport (Luleå Kallax flygplats)

Till och från Luleå Airport tar du dig med taxi eller buss.

Taxi: Taxi hittar du vid en gemensam taxiplatta utanför ankomsthallen. Du kan ringa och förboka en egen eller delad Flygtaxi. Restiden till Luleå centrum är ungefär en kvart.

Buss: Länstrafiken Norrbotten kör flygbussar, linje 230, som avgår direkt från ankomsthallen och tar ca 20 minuter in till centrum.

Parkering

På Luleå Airport finns korttidsparkering samt långtidsparkering med eller utan motorvärmare.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Swedavia:
Ankomster och avgångar

För mer information, besök Luleå Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Luleå Airport direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Boka ditt hotell i Luleå här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Luleå Airport kan du hyra bil med Hertz, Avis, Europcar och Budget. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer