Nyhetsbrev

Los Angeles International Airport (LAX)

Los Angeles

Los Angeles International Airport – i folkmun mer känd som LAX – är USA:s tredje största flygplats och den femte största i världen sett till antal passagerare. LAX ligger 24 km sydväst om Los Angeles centrala delar och servar omkring 64 miljoner passagerare per år. Flygplatsen har nio terminaler, fyra landningsbanor och är bas för många flygbolag, t.ex. United Airlines, American Airlines och Southwest Airlines.

Här kan du läsa mer om Los Angeles International Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Terminaler

LAX har nio terminaler som ligger tillsammans i en hästskoform. Det är lätt att promenera mellan terminalerna, men om du ska till en terminal lite längre bort kan du även ta gratis transferbuss som avgår utanför varje ankomsthall med 12 – 15 minuters intervall.

Här hittar du kartor över terminalerna.

Service, mat och shopping

På LAX finns ett överflöd av restauranger, caféer, snabbmatställen, pubar och barer. De flesta är endast tillgängliga för passagerare som har passerat säkerhetskontrollen. För en annorlunda upplevelse kan det vara värt att besöka Encounter Restaurant som ligger högst upp i The Theme Building och är en turistattraktion i sig. Inspiration till arkitekturen och inredningen hämtades från den animerade, futuristiska tv-serien Jetsons.

Shopping finns det förstås gott om och du hittar allt från souvenirer och tax-free till mode och accessoarer.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns både kiosker med internetuppkoppling samt terminaler där du kan ansluta din egen laptop. Dessutom finns ett flertal hotspots i terminalerna, där du kan koppla upp dig och surfa trådlöst genom T-Mobile.

Första-hjälpen-station, bankomater, växlingskontor, business centra och förvaring av bagage finns tillgängligt på flygplatsen.

Ta sig in till Los Angeles

Från LAX tar du dig med taxi, Metro, buss eller förbokad minibuss.

Taxi: Taxi finns utanför ankomsthallarna på alla terminaler. Restiden till centrala Los Angeles beror på hur mycket bilköer det är, men räkna med minst en halvtimme.

Metro: Från ankomsthallarna på alla terminaler avgår gratis transferbuss (Buss ”G”) till Aviation Station, där du kan ta Metron (gröna linjen) in till Los Angeles.

Buss: Från ankomsthallarna på alla terminaler avgår gratis transferbuss (Buss ”C”) till busstationen, där du dels finner stadsbussarna, men även många olika bussbolag som kan ta dig varthelst du vill i södra Kalifornien.

Förbokad minibuss: Genom företagen Prime Time Shuttle eller Super Shuttle kan du boka plats i en minibuss som delas med andra passagerare som ska åka åt samma håll. Minibussen tar dig bekvämt från dörr till dörr. ´

För mer information, besök Los Angeles International Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till LAX direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Det finns många hotell att välja på både omkring LAX och i övriga Los Angeles. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

Om det är någonstans vi verkligen kan rekommendera en hyrbil, så är det i Los Angeles! Kollektivtrafiken är inte alltid särskilt väl utbyggd och känns inte heller alltid så trygg och säker. Los Angeles är en stad byggd för biltrafik och avstånden är gigantiska. På LAX finns ett fyrtiotal hyrbilskedjor, t.ex. Hertz, Avis, Enterprise, Budget m.fl. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer