Nyhetsbrev

Kiruna Airport (Kiruna flygplats)

Kiruna

Kiruna Airport (KRN) är Sveriges nordligast belägna flygplats, långt norr om polcirkeln. Flygplatsen invigdes 1960 och ligger en knapp mil från Kiruna centrum. Det geografiska läget medför att det finns mycket oanvänt luftrum omkring flygplatsen, vilket i kombination med ett subarktiskt klimat uppskattas av företag och forskare, som kommer till Kiruna för att testa produkter och forska i ett extremt klimat. NASA har genomfört ozonforskning på flygplatsen vid ett flertal tillfällen och Volvo har förlagt sin testverksamhet av både personbilar och lastbilar till Kiruna flygplats. Kirunas flygtrafikledning fungerar mycket annorlunda än i övriga Sverige, eftersom kontrolltornet är ett av få som inte har radar. Istället måste planen konstant rapportera sina positioner för att trafikledningen ska kunna hålla dem separerade i luften.

Kiruna flygplats trafikerades av drygt 197 000 passagerare och har reguljärlinjer och även charter.

Här kan du läsa mer om Kiruna Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Service, mat och shopping

Är du sugen på något gott att äta så kan du styra kosan mot flygplatsens restaurang som erbjuder fika, á la carte och dagens lunch, samt catering till företag och privatpersoner. Det finns också en mindre kiosk där du kan handla inför resan, och en souvenirbutik som har öppet i samband med ankomster och avgångar.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet på flygplatsen, så att du enkelt och snabbt kan koppla upp din laptop eller handdator. Betalning sker med flygplatsens tjänst för säker kreditkortsbetalning.

På Kiruna flygplats finns både konferensrum och VIP rum att hyra. Det finns även brevlåda, telefonkiosker och effektförvaring på flygplatsen.

Till och från Kiruna Airport (Kiruna flygplats)

Till och från Kiruna Airport tar du dig enklast med taxi eller bil. Länstrafiken Norrbotten kör flygbuss under delar av året till vissa avgångar. Du kan även beställa en egen eller delad Flygtaxi. Restiden till Kiruna centrum är ungefär 15-20 minuter.

Parkering

På Kiruna flygplats finns korttidsparkering där du betalar per timme och långtidsparkering med dygnspriser som blir billigare ju fler dygn du parkerar. På långtidsparkeringen finns platser med och utan motorvärmare.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Swedavia:
Ankomster och avgångar

För mer information, besök Kiruna Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Kiruna Airport direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Boka ditt hotell i Kiruna här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Kiruna Airport kan du hyra bil med Hertz, Avis, Europcar och Sixt. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer