Nyhetsbrev

Kalmar Airport (Kalmar flygplats)

Kalmar

Kalmar Airport (KLR) var från början en militär flygflottilj, men började med civil trafik på 1950-talet. Kalmar flygplats är en av de få i Sverige som har mer än en landningsbana, vilket beror på att civilflyg och militärflyg från början fick varsin bana. Fram till 2006 drevs flygplatsen av Luftfartsverket, idag ägs flygplatsen av Kalmar Municipality. Kalmar Airport ligger 5 km från Kalmar centrum och trafikeras av drygt 176 000 passagerare. Från Kalmar flygplats kan du resa reguljärt med Kalmarflyg till Stockholm-Bromma, med SAS till Stockholm-Arlanda, samt med charterbolag till bl.a. Kanarieöarna och Thailand.

Här kan du läsa mer om Kalmar Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Service, mat och shopping

Är du sugen på något gott att äta så kan du styra kosan mot flygplatsens restaurang, och för den shoppingsugna finns en taxfreebutik. För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet i avgångshallarna och i restaurangen, så att du enkelt och snabbt kan koppla upp din laptop eller handdator. Kalmar Airport har ett samarbete med The Cloud för att erbjuda denna tjänst.

På flygplatsen finns bagage- och effektförvaring, hittegodsavdelning, brevlådor och skötrum. Turistinformation får du i flygplatsens informationsdisk. Kalmar Airport erbjuder även guidade visningar och moderna konferensfaciliteter.

Till och från Kalmar Airport (Kalmar flygplats)

Till och från Kalmar Airport tar du dig med taxi eller buss.

Taxi: Taxi hittar du utanför terminalen. Du kan ringa och förboka en egen eller delad Flygtaxi. Restiden till Kalmar centrum är omkring 10 minuter.

Buss: Kalmar Läns Trafik (KLT) kör flygbuss, linje 402, till och från Kalmar Airport var 20:e minut.

Parkering

Kalmar Airport har totalt 480 parkeringsplatser. Du kan betala per dygn, per vecka eller för två veckor. Det finns inhägnad parkering och särskild parkering för charterresenärer. Du kan även köpa halvårs- eller helårskort.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Kalmar Airports webbplats.

För mer information, besök Kalmar Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Kalmar Airport direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Kalmar Airport har inga hotell på flygplatsområdet, men i Kalmar finns ett par hotell att välja på. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Kalmar Airport kan du hyra bil med Hertz, Avis och Europcar. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer