Nyhetsbrev

Helsinki-Vantaa Airport (Helsingfors-Vanda Flygplats)

Helsingfors

Helsingfors-Vanda Flygplats (HEL) är Finlands största flygplats och den fjärde mest trafikerade flygplatsen i Skandinavien. Helsingfors-Vanda ligger 21 km norr om Helsingfors centrum, 9 km nordväst om Vantaa, och servar omkring 13 miljoner resenärer per år. Flygplatsen har fyra terminaler, tre landningsbanor och trafikeras av 30 flygbolag som flyger till destinationer över hela världen.

Här kan du läsa mer om Helsingfors-Vanda flygplats. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Terminaler

Helsingfors-Vanda har två terminalbyggnader, T1 och T2. Du kan promenera mellan terminalerna, men det finns även gratis AirPort Bus som går mellan terminalerna och parkeringarna. Här hittar du en karta över flygplatsen.

Service, mat och shopping

På Helsingfors-Vanda flygplats finns flera restauranger, caféer, snabbmatställen och barer som är öppna för alla besökare på flygplatsen. Här hittar du även shopping med allt från souvenirer och tax-free till mode och accessoarer. Om du behöver en tupplur eller en dusch, kan du boka ett rum på Scandic Hotel Gateway som ligger i utrikeshallen. För övernattning kan du även välja det nyöppnade Hilton Helsinki-Vantaa Airport, ett femstjärnigt hotell vid utrikesterminalen som har t.ex. konferenslokaler och gym.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet överallt på Helsingfors-Vanda flygplats. Om du inte har någon egen dator finns det flera Internetstationer i terminalerna som du kan använda mot en avgift, samt arbetsstationer med Internetuppkoppling som går att hyra. För mer information, se flygplatsens webbplats.

Slappna av i någon av de åtta lounger som erbjuds, få en ny frisyr hos Salon Fly Hair i inrikesterminalen, eller ta din tillflykt till andaktsrummet där man med inredning och material eftersträvar en lugn stämning. Alla är välkomna oavsett religion eller medborgarskap.

Helsingfors-Vanda flygplats erbjuder all tänkbar service för resenärer, såsom banker (Nordea och Sampo Bank), bankomater, växlingskontor, bagageförvaring, apotek, skötrum och lekplatser, hittegodsavdelning, luftkonditionerade rökrum, samt kongresscenter med flera konferenslokaler och grupparbetsrum.

Till och från Helsinki-Vantaa Airport (Helsingfors-Vanda flygplats)

Till och från Helsingfors-Vanda tar du dig med taxi eller buss.

Taxi: Taxi finns utanför utrikes- och inrikesterminalernas ankomsthallar. Taxibolagen har servicediskar i ankomsthall 1 och 2. En taxiresa från flygplatsen till Helsingfors centrum tar ca en halvtimme.

Buss: Flygplatslinjerna tar dig till Helsingfors centrum (linje 615) på 35 minuter, eller till Dickursby tågstation (linje 61) var tionde minut under högtrafik. Ett annat alternativ är Finnairs City Bus som går mellan flygplatsen och Helsingfors centrum. Det finns även flera bussförbindelser till andra städer i regionen.

Parkering

På Helsingfors-Vanda flygplats finns tre olika parkeringsalternativ beroende på om du vill spara steg eller pengar: Semesterparkering (Lomaparkki), businessparkering (Bisnesparkki) eller korttidsparkering (Pikaparkki).

På semesterparkeringen parkerar du billigt i en eller två veckor. Platser finns både utomhus och i parkeringshus. Parkerar du på businessparkeringen, är du bara några steg från utrikesterminalen. Dessa parkeringsplatser finns inomhus och är markerade med blågrön färg. Korttidsparkeringen är avsedd för dig som ska hämta eller lämna på flygplatsen. Platserna ligger precis utanför terminalerna och är markerade med grön färg; här får du dock parkera högst en timme. Vill du korttidsparkera utan tidsbegränsning finns det platser inne i parkeringshusen.

För dig som har ett handikapptillstånd finns det flera handikapparkeringar som ligger nära hissar och entréer. Det är gratis att parkera, men du måste hämta ett kvitto vid parkeringens servicedisk för att kunna köra ut. För mer information om olika parkeringsmöjligheter, priser och kartor, se flygplatsens webbplats.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Helsingfors-Vanda flygplats hemsida:

Ankomster
Avgångar
Tidtabellssök

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Helsingfors-Vanda flygplats direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Helsingfors-Vanda flygplats har två hotell på flygplatsområdet, samt fem hotell som du når med gratis transferbuss. Scandic Hotel Gateway ligger mitt i utrikesterminalen och Hilton Helsinki-Vantaa Airport ligger på endast tre minuters gångavstånd från utrikesterminalen. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Helsingfors-Vanda flygplats finns flera stora hyrbilskedjor – Hertz, Avis, Europcar, Budget och Sixt. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

För mer information, besök Helsingfors-Vanda flygplats officiella hemsida.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer