Nyhetsbrev

Göteborg Landvetter Airport (Landvetter Flygplats)

Göteborg

Göteborg Landvetter Airport (GOT) är Sveriges näst största flygplats och den sjätte mest trafikerade i Norden. Landvetter flygplats är belägen 25 km från centrala Göteborg, 45 km från Borås, och servar omkring 4,8 miljoner resenärer per år. Flygplatsen har en terminal, en landningsbana, och trafikeras av ca 17 reguljära flygbolag och 10 charterbolag som tar dig till 80 destinationer i världen.

Här kan du läsa mer om Göteborg Landvetter flygplats. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Service, mat och shopping

På Landvetter flygplats finns restauranger, caféer, snabbmatställen, bar och pub, både före och efter säkerhetskontrollen. Här hittar du även shopping med souvenirer och typiska västsvenska delikatesser, parfym och kosmetika, böcker och tidningar, samt en taxfreebutik. Alkohol och tobak i taxfreebutiken säljs endast till passagerare som skall resa utanför EU.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet överallt på Landvetter, och Sidewalk Express erbjuder Internetstationer på flera ställen. Betalning sker med kreditkort, voucher som säljs i informationsdisken eller i utvalda butiker, eller via roaming partners. 

På Landvetter finner du även annan service för resenärer, t.ex. bank (Handelsbanken), valutaväxling med Forex och X-change, bud- och expresstransporter med Jetpak, bagageförvaring, ett kapell (”Stilla rum”), lekplatser för barnen, hittegodsavdelning, konferensanläggning och turistinformation. 

Till och från Göteborg Landvetter Airport (Landvetter flygplats)

Till och från Landvetter tar du dig med taxi eller buss.

Taxi: För att underlätta för resenärer att hitta en ledig taxi, finns numera en taxistation utanför utrikes ankomsthall. Taxibolagen har oftast fasta priser för resor till Göteborg och Borås. Från Scandinavian Limousine kan du beställa limousintaxi.

Buss: Flygbussarna går mellan centrala Göteborg och Landvetter flygplats på 20 minuter, och avgår var 15:e till 20:e minut under högtrafik. Flygbussarna avgår även till Borås flera gånger om dagen. Västtrafik kör lokalbussar, linje 615/616, till och från Göteborg Landvetter Airport.

Parkering

I anslutning till Landvetter flygplats finns ca 10 000 parkeringsplatser, fördelat på korttidsparkering för dig som ska hämta eller lämna på flygplatsen, långtidsparkering för dig som ska resa, och parkeringshus för dig som vill ha det enkelt och bekvämt. Du kan betala med kort eller med kontanter, i förväg eller när du ska hämta bilen.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Swedavia:
Inrikes och utrikes ankomster och avgångar

För mer information, besök Göteborg Landvetter Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Göteborg Landvetter Airport direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Göteborg Landvetter flygplats har ett hotell på flygplatsområdet, Landvetter Airport Hotel, som ligger endast 200 meter från terminalen. I Göteborg finns ett stort utbud av hotell, och enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Göteborg Landvetter Airport finns flera stora hyrbilskedjor – Hertz, Avis, Europcar och Budget. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer