Nyhetsbrev

Frankfurt am Main International Airport (FRA)

Frankfurt

Frankfurt am Main International Airport är Europas tredje största flygplats och den åttonde i världen sett till antal passagerare. Frankfurt Airport ligger 13 km utanför Frankfurt och servar omkring 54 miljoner passagerare per år. Flygplatsen har två terminaler och trafikeras av 130 flygbolag som flyger till över 300 destinationer.

Här kan du läsa mer om Frankfurt am Main International Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Terminaler

Terminal 1 är indelad i tre sektioner, Concourse A – C, och terminal 2 är indelad i två sektioner, Concourse D – E. Frankfurt är bas för Lufthansa, som håller till i terminal 1 tillsammans med de andra Star Alliance bolagen. Övriga flygbolag håller till i terminal 2. Det är 10 – 15 minuters gångavstånd mellan terminalerna, men du kan även ta SkyLine snabbtåg som avgår varannan minut.

Service, mat och shopping

Frankfurt Airport är känt för sitt stora utbud av restauranger, caféer, barer och shoppingmöjligheter med allt från souvenirer och tax-free till designermode och accessoarer. Här finns till och med ett kasino och en matvaruaffär.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns trådlöst Internet via T-Mobile och T-Com i alla terminaler. Om du inte redan är kund hos T-Mobile eller T-Com, kan du köpa ett "HotSpot Pass" för en, tre eller 24 timmar.

Slappna av i någon av de många lounger som erbjuds, få en ny frisyr hos Tröndle Hairline i terminal 1, eller ta din tillflykt till något av kapellen som välkomnar alla religioner.

All tänkbar service såsom banker, apotek, bankomater, växlingskontor, tandläkare och doktorsmottagning, business centra, postkontor, duschar, skötrum, lekplatser, kemtvätt och bagageförvaring finns tillgänglig på flygplatsen.

Ta sig in till Frankfurt

Från Frankfurt Airport tar du dig med taxi, tåg eller buss.

Taxi:  Taxi finns utanför båda terminalerna och tar dig till centrala Frankfurt på 20 –30 minuter.

Tåg: På Frankfurt Airport finns två tågstationer – en i terminal 1 för S-Bahn, regionala tåg och pendeltåg, samt AIRail Terminal för dig som ska åka längre. AIRail Terminal ligger bredvid terminal 1. För att komma till Frankfurt centrum, ta S-Bahn linje S8 eller S9 till Frankfurt Central Station. Resan tar ca 10 – 15 minuter.

Buss: De flesta bussar stannar utanför terminal 1, några stannar även utanför terminal 2. Biljett köper du på bussen och resan tar ca en halvtimme.´

För mer information, besök Frankfurt am Main International Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till Frankfurt direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Det finns många hotell att välja på både nära flygplatsen och i Frankfurt. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Frankfurt Airport finns alla stora hyrbilskedjor – Hertz, Avis, Europcar, Budget m.fl. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer