Nyhetsbrev

Copenhagen Airport (Köpenhamn Kastrup Flygplats)

Köpenhamn

Köpenhamns flygplats (CPH), även känd som Kastrup, är Danmarks och även Nordens största flygplats med över 23 miljoner passagerare per år. Kastrup flygplats ligger drygt 9 km från Köpenhamns centrum, 32 km från Malmö, och har tre passagerarterminaler samt tre landningsbanor. Den ägs och drivs av Københavns Lufthavne A/S, som är ett börsnoterat bolag. Köpenhamns flygplats är SAS huvudflygplats och därmed en viktig knutpunkt för Star Alliance. Från Köpenhamn kan du flyga direkt till 111 destinationer över hela världen.

Här kan du läsa mer om Köpenhamns flygplats. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Terminaler

Köpenhamns flygplats har tre terminaler – Terminal 1 för inrikesflyg och Terminal 2 och 3 för utrikesflyg. I Terminal 3 finns även en tågstation. Terminalerna ligger i anslutning till varandra med gångavstånd emellan, men du kan också använda gratis transitbuss som kör mellan alla terminaler; hela sträckan tar ca 5 minuter. Här finner du en karta över terminalerna.

Service, mat och shopping

På Kastrup flygplats finns ett stort utbud av restauranger, caféer, snabbmatställen och barer både före och framför allt efter security check. Här hittar du även shopping med allt från souvenirer och tax-free till mode och accessoarer. Om du behöver en tupplur eller en dusch, kan du boka ett rum på Hilton Copenhagen Airport, som ligger i anslutning till Terminal 3. På Hilton Copenhagen Airport finns två restauranger, en bar, konferenslokaler och ett wellness center med swimmingpool och bastu. Om du bara vill slappna av en stund, finns det många specialdesignade vilstolar spridda över flygplatsen.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet på de flesta ställen på flygplatsen. Om du redan är kund hos någon av flygplatsens samarbetspartner – TDC Hotspot, iPass, WeRoam, Boingo eller NetPower Ipzone – kan du gå online direkt. I annat fall går det att betala för Internetservice med kreditkort. Om du inte har någon egen dator finns det flera stationära datorer att hyra genom Wayport, som du finner på flera platser i Terminal 2 och 3.

Kastrup flygplats erbjuder all tänkbar service för resenärer, såsom banker (Nordea och Danske Bank), bankomater, växlingskontor, bagageförvaring, skötrum och lekplatser, hittegodsavdelning, rökrum, samt mötesrum med Hilton Meetings.

Till och från Copenhagen Airport (Köpenhamn Kastrup Flygplats)

Till och från Köpenhamns flygplats tar du dig med taxi, tåg, metro eller buss.

Taxi

Taxi finns utanför alla terminaler. Vid Terminal 3 finns en särskild taxikö för resande till Sverige, men även danska taxibilar kan köra till Sverige.

Tåg

Tågstationen ligger under Terminal 3 och du kan ta dig dit till fots eller med gratis transitbuss, som går mellan alla terminaler. Tåg till Köpenhamns centrum avgår var tionde minut och resan tar knappt en kvart. Till Helsingör och Malmö avgår tåg var tjugonde minut.

Metro

Metro-stationen ligger i Terminal 3, dit du kan ta dig till fots eller med gratis transitbuss, som går mellan alla terminaler. Metron går med 4 – 6 minuters intervall på dag- och kvällstid, och var 15:e minut under natten. Resan till centrala Köpenhamn tar ca en kvart.

Buss

Från Köpenhamns flygplats går ett flertal rutter till orter runt om Köpenhamn och hela Danmark, Läs mer på flygplatsens hemsida, där du även finner länkar till de olika bussbolagen.

Parkering

På Kastrup flygplats finns 10 500 parkeringsplatser, de allra flesta i parkeringshus. Parkeringsplatserna är uppdelade i fem olika prisklasser beroende på närhet till terminalerna – Economy Week, Economy Week Plus, Business Light, Business Premium, och Business Executive. Parkeringarna är märkta med olika färger för att du lätt ska hitta rätt alternativ. Det går gratis transitbuss mellan parkeringarna och terminalerna. Om du ska hämta eller lämna passagerare vid flygplatsen, kan du göra det utanför Terminal 2 vid parkeringsplats P4, eller utanför Terminal 3 vid parkeringsplats P6. Du kan även parkera gratis på vilken plats som helst i 15 minuter. Läs mer om parkering och se aktuella priser på flygplatsens hemsida.

Ankommande flyg, avgångar och tidtabeller

För aktuell information om ankomst- och avgångstider samt tidtabeller, hänvisar vi till Köpenhamns flygplats hemsida:

Inrikes ankomster
Inrikes avgångar
Utrikes ankomster
Utrikes avgångar

För mer information, besök Köpenhamns flygplats officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till eller från Köpenhamns flygplats direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Köpenhamns flygplats har ett hotell på flygplatsområdet, Hilton Copenhagen Airport, som ligger i anslutning till Terminal 3. Det finns även ett stort utbud av hotell i Köpenhamn. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Köpenhamns flygplats finns flera stora hyrbilskedjor – Hertz, Avis, Europcar, Budget och Sixt. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer