Nyhetsbrev

Chicago O'Hare International Airport (ORD)

Chicago

Chicago O’Hare International Airport ligger 27 km från centrala Chicago i Illinois, USA. O’Hare slåss med Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport om titeln som världens mest trafikerade flygplats, och ligger för närvarande på andra plats med sina 76 miljoner passagerare om året. O’Hare har flera gånger vunnit utmärkelser som Nordamerikas bästa flygplats. Från O’Hare kan du flyga till 60 utrikes destinationer och en mängd inrikes destinationer. Flygplatsen har fem terminaler och sex landningsbanor.

Här kan du läsa mer om Chicago O’Hare International Airport. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.

Terminaler

Chicago O’Hare har fem terminaler, terminal 1, 2, 3, 4 och 5, men 4:an är för tillfället stängd. Mellan terminalerna tar du dig snabbt och enkelt med Airport Transit System (ATS), automatiska tåg som är gratis och som går dygnet runt. Det finns fem stationer på flygplatsen, alla handikappanpassade, och från den första stationen till den sista tar det ungefär nio minuter att åka.

Service, mat och shopping

På O’Hare finns ett stort utbud av restauranger, caféer, snabbmatställen, pubar och barer. Här hittar du även shopping med allt från souvenirer och tax-free till exklusivt mode och accessoarer.

För dig som behöver läsa e-mail eller surfa på Internet finns det trådlöst Internet i alla terminaler så att du kan koppla upp din laptop. Det är gratis att använda det trådlösa nätet. Vid så kallade Power Stations kan du koppla upp din dator, mobiltelefon eller mp3-spelare och ladda batteriet utan kostnad.

Det kan vara svårt att hitta en lugn plats för avkoppling på en så livlig flygplats som O’Hare, men däremot kan du få en avslappnande massage i terminal 3. Vill du bara slippa undan stressen en stund, kan ett besök till ett av kapellen vara en lösning. I terminal 2 finns flygplatsens hotell, Hilton Chicago O’Hare Airport, som erbjuder gym, pool, bubbelpool, bastu, solarium och massör.

All tänkbar service såsom banker, bankomater, valutaväxling, postkontor, konferens- och business centra, barnland/lekrum, skötrum och sjukvårdsklinik finns tillgänglig på flygplatsen. Av säkerhetsskäl finns inga förvaringsboxar.

Rökning är inte tillåtet inne i någon av terminalerna, utan rökare måste söka sig utomhus.

Ta sig in till Chicago

Från O’Hare tar du dig med taxi, tåg, buss eller förbokad minibuss. Läs mer om transportalternativ på flygplatsens hemsida.

Taxi: Taxi finns utanför ankomsthallen på alla terminaler. Resan till centrala Chicago tar ca 30 till 60 minuter.

Tåg: Stationen för CTA tåg/tunnelbana ligger i The Bus/Shuttle Center på bottenplanet av parkeringshuset, dit det är gångavstånd från terminal 1, 2 och 3. Därifrån kan du ta den blåa linjen som går in till Chicago på ungefär 40 minuter. För din säkerhets skull bör du inte åka med CTA på natten.

Buss: Ett flertal bussar avgår från The Bus/Shuttle Center som ligger på bottenplanet av parkeringshuset, dit det är gångavstånd från terminal 1, 2 och 3. Några bussar stannar även vid terminal 5. 

Förbokad minibuss: Continental Airport Express erbjuder transport från dörr till dörr om man beställer innan resan. Vill man bara åka till centrala Chicago och inte har några speciella önskemål (t.ex. handikappanpassning) behöver man inte boka. Airport Express avgår utanför alla terminaler var 10:e till 15:e minut. Återresa till flygplatsen måste bokas i förväg.

För mer information, besök Chicago O'Hare International Airports officiella hemsida.

Flyg

Boka ditt flyg till Chicago O’Hare direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Det finns många hotell att välja på i Chicago. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Chicago O’Hare finns alla stora hyrbilskedjor – Alamo, Avis, Budget, Hertz, National, m.fl. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer