Nyhetsbrev

Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Amsterdam

Schiphol är Europas fjärde största flygplats och den fjortonde i världen sett till antal passagerare. Schiphol ligger 15 km utanför Amsterdam och servar drygt 49 miljoner passagerare per år. Schiphol öppnades redan 1916, då som militärt flygfält, och är den äldsta internationella flygplatsen i världen som fortfarande ligger på samma flygfält. Idag har flygplatsen hela sex landningsbanor, men till skillnad från många andra storflygplatser endast en terminal, vilket innebär att man kan nå alla gater utan att åka buss. Över 100 flygbolag flyger från Schiphol till 300 destinationer i 90 länder.

Schiphol är världens näst lägst belägna internationella flygplats, 4,5 meter under havsytan. Bara Rotterdam ligger lägre (6 meter under havsytan). Schiphol marknadsförs som en egen stad, och inte helt utan anledning med tanke på det exceptionella utbudet av restauranger, shopping och nöjen. Flygplatsen har dessutom vunnit en rad utmärkelser, bl.a. ”Bästa flygplats i Europa” och ”Bästa flygplats i världen” i olika kategorier.

Här kan du läsa mer om Amsterdam Airport Schiphol. Klicka på länkarna nedan för att komma direkt till den information som du är intresserad av.


Terminaler

Schiphol har egentligen bara en terminal med allt samlat under ett tak, men uppdelat på tre hallar. Från varje hall utgår flera pirer. I hall 1 finns pir B – C, i hall 2 finns pir D – E, och i hall 3 finns pir F – H och M. Här är en karta över terminalen.

Service, mat och shopping

På Schiphol finns allt man kan önska sig när det gäller mat, shopping och nöjen. På Schiphol Plaza hittar du ett stort utbud av restauranger, caféer, snabbmatställen, pubar och barer, och även fantastiska shoppingmöjligheter med allt från souvenirer och tax-free till designermode och accessoarer. Schiphol Plaza är tillgängligt även för icke-resande.

Det är inte många flygplatser som kan skryta med ett konstmuseum, men på Schiphol finns Rijksmuseum Amsterdam Schiphol, en utställningshall med några objekt från det berömda Rijksmuseum inne i Amsterdam. Ett annat lite ovanligare inslag är Holland Casino där du bl.a. kan spela roulett och Black Jack. Till skillnad från Las Vegas finns här klockor på väggarna, så att du inte missar flyget!

Om du behöver avkoppling kan du börja med lite färskpressad juice på Juicy Details, slå dig ned i en ”avslappningsstol” med utsikt över flygplanen, få en massage på XpresSpa, pigga upp trötta fötter i speciella fotduschar och sedan besöka Schiphols vilsamma Meditation Centre.

All tänkbar service såsom banker, bankomater, valutaväxling, postkontor, konferens- och business centra, barnland/lekrum, skötrum, sjukvård, apotek, duschar och bastu, supermarket, förvaringsboxar, trådlöst Internet, m.m., finns tillgänglig på flygplatsen.

Ta sig in till Amsterdam

Från Schiphol tar du dig med taxi, tåg eller buss.

Taxi: Taxi finns utanför ankomsthallarna och tar dig till centrala Amsterdam på ungefär en halvtimme. Man kan även förboka en taxi, privat eller som man delar med andra, med t.ex. Schiphol Travel Taxi som finns i hela Holland.

Tåg: Det enklaste och snabbaste sättet att ta sig till Amsterdam är med tåg. Tågstationen ligger under terminalen och det tar bara 15 minuter in till city.

Buss: Det finns flera bussar in till city som avgår från hållplatsen utanför Schiphol Plaza.

För mer information, besök Amsterdam Airport Schiphols officiella hemsida.

Flyg

Boka billiga flyg till Amsterdam Schiphol direkt på vår sajt. Här kan du välja bland mer än 650 flygbolag.

Flyg + hotell

Du kan hitta bra erbjudanden om du bokar flyg och hotell på samma gång.

Hotell

Det finns många hotell att välja på både på Schiphol och i Amsterdam. Enklast bokar du ditt hotell här på Supersavertravel.se. Vi erbjuder 300 000 hotell världen över i alla prisklasser.

Hyrbil

På Schiphol finns alla stora hyrbilskedjor – Hertz, Avis, Europcar, Budget m.fl. Du kan boka din hyrbil här på Supersavertravel.se.

Till toppen av sidan

Header
Subject
Body
Footer