Länkar

Virgin Atlantic - från skivbolag till prisat flygbolag


Virgin Atlantic

I början av åttiotalet var Richard Branson mest känd för skivbolaget Virgin Records, ett av världens största skivbolag med artister som Rolling Stones och Janet Jackson. År 1984 bestämde sig Branson för att också starta ett flygbolag under samma varumärke. Tre månader senare lanserades Virgin Atlantic. Tio år senare hade över en miljon människor flugit med bolaget och succén var ett faktum.

I dag är Virgin Atlantic Storbritanniens näst största flygbolag när det gäller långdistansflygningar. Virgin flyger till 30 destinationer världen över i bland annat USA, Karibien, Afrika, Asien och Australien. Bolaget har sin bas vid London Heathrow, London Gatwick och Manchester. Bolaget ägs idag till 49 % av Singapore Airlines.

Virgin Atlantic är känt för sitt fokus på kvalitet, innovation och stil, men framför allt är de kända för att ge sina passagerare bästa möjliga service.

Prisat flygbolag

Virgin Atlantic är ett populärt flygbolag som genom åren vunnit en rad priser. År 2007 vann bolaget hela sex utmärkelser på The British Travel Awards och bekräftade sin status som ett av världens bästa flygbolag. Virgin Atlantic vann bland annat pris för bästa service ombord, resenärernas pris för favoritbolag samt utmärkelsen Årets flygbolag.

Header
Subject
Body
Footer