SAS - Resa med barn


SAS


Allt fler människor väljer att flyga med barn och fler och fler barn reser även själva. SAS erbjuder ett antal tjänster för dig som ska ut och flyga och ta med dig barn på resan.

Res med spädbarn (upp till 2 år)

SAS definierar spädbarn som ett barn som är minst 7 dagar gammalt och som ännu inte fyllt två år. Spädbarnet har i regel ingen egen plats i flygplanet utan sitter i en vuxens knä men det finns möjlighet att boka ett eget säte för ditt spädbarn till samma pris som för ett barn. Bokar du ett eget säte till ditt spädbarn kan du ta med och installera en bilstol godkänd av SAS. Du har som resenär med spädbarn alltid rätt att ta med dig en hopfällbar barnvagn kostnadsfritt. Barnvagnen checkas in som specialbagage.

Flyger du med SAS till/från Nordamerika och Asien kan du boka en babykorg för spädbarn som väger upp till 10 kg. Babykorgen bokar du samtidigt som du bokar din flygbiljett.

För att boka en babymåltid till ditt spädbarn, kontakta SAS i god tid innan resan. En babymåltid består av välling (soja semp), burkar med fisk eller kött och grönsaker, samt fruktpuré. Spädbarn får checka in 10 kg eget bagage men inget handbagage. Vid resor till och från USA får spädbarn checka in 23 kg.

Resa med barn (mellan 2-15 år)

För att barnen ska trivas under flygningen erbjuder SAS en mängd roliga spel och leksaker som de kan roa sig med. Barn som reser till Asien och Nordamerika får en påse med leksaker och små barn får alltid en rolig present som passar deras ålder. SAS erbjuder även ett brett utbud av filmer som passar för barn samt kanaler med musik, sagor och videospel.

Ensamresande barn.

Ibland kan barn behöva resa på egen hand. SAS erbjuder en tjänst som garanterar att ensamresande barn har tillsyn och har det bra under hela resan. Tjänsten erbjuds till barn mellan 5 och 15 år (barn 5-11 år måste använda sig av tjänsten, medan det är frivilligt för barn 12-15 år). Tänk på att boka ditt barns resa i god tid innan avresa.

På flygplatsen hjälper du själv till med formaliteterna kring avresan och stannar kvar på flygplatsen tills flygplanet lyft. Ditt barn blir sedan eskorterat av stationspersonal genom säkerhetskontroll och vidare ombord på flyget. Ombord på planet ser kabinpersonal till att ditt barn har det bra under hela flygningen och vid ankomst lämnas barnet över till mötande person. Ett ensamresande barn lämnas aldrig utan uppsikt med denna tjänst.

Barnrabatt

Barn under 2 år (utan eget säte): Spädbarn får 90% rabatt oavsett biljettyp. Barn får 30-50 % rabatt beroende på destination. Barn under 12 år får endast barnrabatt om de reser tillsammans med en vuxen, dvs en person över 16 år.

Fördelar för familjen när ni reser med SAS

SAS har många fördelar för dig som reser med hela familjen. I samband med ombordstigning så försöker SAS att om möjligt låta barnfamiljer gå ombord först för att sätta sig i lugn och ro.

SAS försöker också om möjligt att placera familjer bredvid varandra ombord. Om du checkar-in online kan du gratis välja säte ombord och säkerställa att ni sitter tillsammans under flygningen.

Reser du med SAS kan du dessutom gratis ta med barn- eller paraplyvagn. På interkontinentala flygningar kan du förbeställa från en barnmeny eller specialmeny på SAS hemsida innan avresa.

På flygplatsen hittar du alltid hjälpsam SAS-personal som kan hjälpa dig med eventuella frågor.
Ombord så väntar alltid en liten överraskning för dom allra minsta.

 

 

Header
Subject
Body
Footer