Lägsta flygpriser med KLM

KLM Royal Dutch Airlines - Ett av världens äldsta flygbolag


KLM

KLM bildades 1919 och är världens äldsta flygbolag som fortfarande trafikerar under samma namn. Bolagets första destination i Sverige var Malmö som började trafikeras redan 1926. Den 1 juli 1936 började KLM trafikera Stockholm och 1947 öppnades Göteborgslinjen.

KLM erbjuder 15 dagliga förbindelser från Sverige till Amsterdam. Bolaget flyger från Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Amsterdam Schiphol flygplats är byggd som en enda terminal vilket gör transfer via Amsterdam snabb och smidig. Flygplatsen har ofta utsetts till en av världens bästa flygplatser i olika internationella undersökningar. Minsta transfertid är 40 minuter för flyg inom Europa och 50 minuter för långlinjer. Tillsammans med Paris-Charles de Gaulle utgör Amsterdam- Schiphol, Europas i särklass största nav för flygtrafik.

Under 2004 slogs KLM ihop med Air France och bildade ett av världens största flygbolag.

Tillsammans med Air France erbjuder KLM ett stort globalt nätverk och flyger till 252 destinationer i 106 länder. Bolaget är det största europeiska flygbolaget som flyger till Asien, Mellanöstern, Afrika och Sydamerika. Inför sommaren 2008 har KLM öppnat ett antal nya destinationer bland annat Panama City, Nantes och Linköping. De har även ökat sin kapacitet med större plan på till exempel Shanghaï, Osaka, Dubaï och New York JFK.

Header
Subject
Body
Footer