Resa med barn


Czech Airlines

Resa med spädbarn (barn från 0 – 2 år)

Spädbarn, det vill säga barn som ännu inte fyllt 2 år, reser i vanliga fall i en förälders knä och har inte ett eget säte i planet. Du kan dock boka ett säte till ditt spädbarn om du föredrar detta. Du betalar då 10% av det vanliga biljettpriset. Du får resa med upp till två spädbarn på en Czech Airline flygning.

Ett spädbarn har rätt att ta med sig ett bagage på 10 kg när de reser. På flyg till och från USA och Canada får bagaget inte överstiga en storlek på sammanlagt 115 cm = bredd, höjd och djup. Förutom det vanliga bagaget går det bra att checka in en hopfällbar vagn eller en barnstol utan extra kostnad.

Czech Airlines erbjuder även sina passagerare att låna en babylift ombord. Tänk dock på att boka denna i god tid då utrymmet ombord är begränsat. På långdistansflygningar får du och ditt spädbarn också ett babykit som innehåller engångsnappar, våta trasor och liknande. Tänk även på att du kan boka speciell babymat.

Resa med barn (2 – 12 år)

Ditt barn reser på en egen biljett som dock är till rabatterat pris. Barn får ha med sig lika mycket bagage ombord som vuxna.

Ombord erbjuds barnen ett speciellt program som heter Jetsters för att hålla dem underhållna under flygningen. Jetsters är en hemlig klubb av unga resenärer som har mod nog att ta sig an det hemliga uppdraget och lösa mysterier. Alla barn mellan 2 och 15 år kan bli medlemmar i Jetsters och allt som behöver göras är att fylla i en ansökan och få den underskriven av målsman. Ombord på flyget kommer personalen att ge barnet en Jetsters tidning och medan ni flyger ger sig ditt barn ut på ett hemligt äventyr i sagans värld.

Vill du boka en speciell måltid till ditt barn, tänk på att detta ska bokas samtidigt som dina flygbiljetter bokas, annars serveras barn samma måltider som vuxna passagerare.

Barn som reser ensamma

Czech Airlines erbjuder barn mellan 5-12 år speciell tillsyn kostandsfritt när de måste flyga själva. Även barn mellan 12-18 år kan få speciell tillsyn men då till en extra kostnad. Barn under 5 år är inte tillåtna att flyga själva med Czech Airlines.

Barnet kommer ständigt att vara under professionell tillsyn. På flygplatsen innan avgång finns en ansvarig person som tar hand om och följer barnet ombord på planet. Ombord under flygningen tar en medlem ur besättningen hand om ditt barn och efter landning väntar en ansvarig som följer med och hämtar upp bagaget och lämnar sedan över barnet till de anhöriga som väntar.

Header
Subject
Body
Footer