Vi använder cookies så du får en bättre tjänst. Om cookies.

Resa med barn


Blue1

Att resa med barn kan kräva lite extra planering. Tänk på att komma i tid till flygplatsen och ta med barnvagnen om sådan krävs, checka in den som extra bagage.

Ett spädbarn är en resenär som ännu inte fyllt två år. Spädbarn reser generellt i en vuxens knä men det går att boka en egen plats till samma pris som du betalar för ett barn. Ett barn deffinieras generellt som en person mellan 2 – 15 år. När du fyllt 16 år klassas du som vuxen hos Blue1.

Ensamresande barn

Barn under 12 år som reser ensamma eller tillsammans med en person under 16 år måste bokas separat. Bokningen måste även göras i god tid i förväg då endast ett begränsat antal ensamma barn kan flyga på samma plan av säkerhetsskäl. Dessa bokningar kan endast göras via Blue1 Sales Center. Den som följer barnet till flygplatsen och ombord på planet bör kunna styrka sin identitet. Han/hon ska också dröja kvar på flygplatsen tills planet avgått. En serviceavgift betalas för ensamresande barn. Beloppet varierar beroende på destination. Barn under 5 år får överhuvudtaget inte resa ensamma.

Barnrabatter

Blue1 och SAS erbjuder rabatter för medföljande barn när du reser från Finland till Europa och till interkontinentala destinationer.

Nedan hittar du rabatterna för resor inrikes i Finland, från Finland till Europa samt till interkontinentala destinationer. På långdistanslinjerna varierar rabatterna enligt biljettyp. Barn under 12 år kan endast få barnrabatt om de reser tillsammans med en vuxen.

Resor inom Europa
• Spädbarn ( barn under 2 år) utan eget säte får 90% rabatt oavsett biljettyp.
• Barn 2-15 år: Medföljande barn får 33 % rabatt oavsett biljettyp.

Resor till Övriga världen
• 0-2 år: 90% rabatt
• 2-15 år: 25% rabatt

Header
Subject
Body
Footer