Lägsta flygpriser med Austrian Airlines

Austrian Airlines – tradition och trygghet i luften


Austrian Airlines

Austrian Airlines flyger till 130 destinationer i 66 länder via Wien och specialiserar sig särskilt på destinationer i Östeuropa och Mellanöstern. Ca 10 miljoner passagerare väljer årligen Austrian. Sedan 2009 tillhör Austrian Airlines Europas största flygbolagsgrupp, Lufthansa Group, liksom bl.a Swiss International Air Lines.

Flygplats Wien

Austrian Airlines utgår från flygplatsen i Wien. Att resa vidare från Wien går både snabbt och enkelt. Wiens flygplats är Europas snabbaste transferflygplats med transfertider på ned till 25min och 500m som längst mellan två gater.

Störst på Öst

Austrian flyger till 48 destinationer i Central- och Östeuropa och erbjuder 517 avgångar i veckan från Skandinavien. Bolaget flyger bland annat till städer som Pristina, Sarajevo, Skopje och Split. Austrian är också specialiserade på Mellanöstern och flyger bl.a. till: Kairo, Tel Aviv, Teheran och Dubai.

Bolaget har även flygresor till alla storstäder i Europa, med speciellt bra förbindelser till bl a Barcelona, Aten, Istanbul, Nice, Budapest och Thessaloniki. De flyger även på 6 destinationer i Asien (bl.a. Bangkok) och i USA (bl.a. New York) och Kanada.

Utmärkt service ombord

Austrian är kända för sin goda service ombord och har många gånger vunnit omröstningar som passagerare deltagit i som bästa flygbolag gällande servicen och speciellt då för maten ombord. I ekonomiklass serveras både mat/snacks och dryck kostnadsfritt.

I businessklass på långflygningar serveras maten från vagnar, passageraren kan alltså själv komponera sin meny där man har ett rikt utbud av både för-och efterrätter att välja mellan. Vinlistan innehåller det bästa Österrike har att erbjuda och är komponerad av en sommelier.

Austrian värnar om miljön

Austrian reducerar sina utsläpp först och främst via tekniska lösningar och genom att optimera sina flygrutter. Austrian moderniserar också kontinuerligt sin flotta och har gjort sig av med äldre modeller mot mera bränslesnåla och tysta flygplan. Austrian Airlines har under många år använt sig av bränslesnåla lösningar för att minska koldioxidutsläppen så mycket som möjligt.

Header
Subject
Body
Footer