Länkar

Lägsta flygpriser med Air Canada

Bagageinformation - Air Canada


Air Canada

Följande bagageregler gäller för internationella flygningar med Air Canada.

Economy service (Internationella flygningar) 2 väskor 23 kg
Executive Class, Executive First och Star Alliance Gold(Executive Class) 3 väskor 32 kg
Spädbarn- med eller utan eget säte som reser i Economy eller Executive First 2 väskor + en sittvagn som checkas in vid gaten 23 kg

Inget bagage får väga over 32 kg styck. Om din väska väger mer än 32 kg kommer du behöva betala en avgift för detta.

Handbagage

När du flyger med Air Canada är det tillåtet att ta med sig ett standard handbagage, till exempel en mindre rullväska. Denna får väga upp till 10 kg och ha måtten: 23x40x55 cm. I detta mått är även hjul och handtag inkluderade. Du får även ta med dig ett personligt föremål så som en laptop. Denna får också väga upp till 10 kg och ha måtten: 16x33x43 cm.

Specialbagage – Skidor

Air Canada transporterar mycket sportutrustning, däribland skidor. För att följa IATA-regler så måste resenären på utresan betala en särskild avgift för sina skidor om resan startar med ett anslutande flygbolag som tex. SAS eller Lufthansa. På hemresan är det dock gratis att transportera sina skidor eftersom resan börjar med Air Canada.

Det ar dock viktigt att skidutrustning och övrig sportutrustning registreras hos Air Canada minst 24 timmar innan avresa. Om du glömmer att registrera din utrustning för en internationell flygning kommer du att få betala en avgift.

Ett par skidor och ett par pjäxor räknas som ett bagage. Utöver detta får du ha med dig en väska som väger max 23 kg.

Supersavertravel reserverar sig för eventuella felskrivningar. Notera även att eftersom dessa uppgifter när som helst kan ändras rekommenderar vi dig att besöka flygbolagets hemsida. Läs alltid igenom deras fullständiga villkor och regler innan du åker.
Header
Subject
Body
Footer