Res till

Stockholm

Stockholm, staden på vattnet, som ibland kallas för Nordens Venedig, är den mest populära turistdestinationen i Sverige och lockar årligen miljontals besökare från alla världens hörn. Och det är inte konstigt, med tanke på vad Sveriges huvudstad har att erbjuda. Här finns mängder av intressanta museer: Vasamuseet, Moderna museet, Fotografiska och ABBA-museet är bara några lysande exempel. Stockholm är också en grön stad med hela 40 procent bestående av parker och grönområden. Här finns ett rikt kulturutbud och flera festivaler, t.ex. Stockholms filmfestival och Stockholms Jazz Festival som går av stapeln varje sommar. 
Stockholm kan också locka med sin skärgård, som består av ca 30 000 öar. Varje sommar strömmar sol- och badsugna besökare till skärgården. Packa en picknickkorg, hoppa på en båt ut till öarna och upptäck ditt eget smultronställe!

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg+Hotell

  Sevärdheter i Stockholm

Upptäck Stockholm lätt och smidigt med det mycket prisvärda Stockholmskortet som ger dig gratis inträde på 80 museer och attraktioner, gratis kollektivtrafik, bonuserbjudanden och gratis guidade sightseeingturer till fots, på cykel och med båt. Besök Vasamuseet, Stadshuset, Kungliga Slottet, Skansen och alla andra fantastiska sevärdheter som finns i huvudstaden.  
Stockholm är en riktig kulturhuvudstad och det finns mer än 70 museer och gallerier runt om i staden. Nordiska museet är Sveriges största kulturhistoriska museum och ligger i ett renässansslott från 1907. I utställningshallarna visas en brokig samling av allt som förknippas med Sverige, från samiskt hantverk till mode, heminredning och även bordsdukningar.

  Billiga flyg

Göteborg - Stockholm
954 :-
Göteborg - Stockholm
966 :-
Göteborg - Stockholm
1057 :-
Umeå - Stockholm
1211 :-
Umeå - Stockholm
1211 :-
Umeå - Stockholm
1250 :-
Malmö - Stockholm
1057 :-
Malmö - Stockholm
1325 :-
Malmö - Stockholm
1325 :-
Luleå - Stockholm
1051 :-
Luleå - Stockholm
1263 :-
Luleå - Stockholm
1366 :-

  Hotell i Stockholm

  Restauranger i Stockholm

Stockholm har ett stort utbud av bra restauranger med mat från hela världen och kan stoltsera med sex Guide Michelin-restauranger. Du behöver inte gå på en dekorerad stjärnkrog för att äta mat i världsklass här. Stockholms kockar är kända för att vara mycket duktiga och hamnar ofta på topplaceringar i internationella kocktävlingar.
Varför inte äta en god måltid till havs? I Stockholm finns det flera arrangörer av matkryssningar i Stockholms skärgård och på Mälaren. Det går restaurangbåtar som serverar brunch, lunch och middag. Kring juletid kan du äta julbord med stopp för ett besök på julmarknad. På sensommaren kan du kombinera en middagskryssning med ett besök på slottsteatern.

  Bilder från Stockholm

  Stockholm by night

Stureplan är känt för att vara det hetaste området för nattklubbar. Hit går Stockholms affärsfolk, kändisar och överklassen när de ska roa sig. Här ligger trendiga klubbar som Riche, Spy Bar, Laroy och Sturekompaniet. Det är väldigt populärt och gästerna står mer än gärna och köar utanför i hopp om att få komma in.

För dig som föredrar kulturella kvällsnöjen finns Kungliga Dramatiska Teatern med sina produktioner som sträcker sig från Shakespeare till Strindberg i påkostad tappning. Strindbergs Intimateater sätter även upp många bra produktioner. I Berwaldhallen kan du njuta av föreställningar av Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören.

  Shopping i Stockholm

Sverige är världskänt för sin stilrena och smakfulla design och i Stockholm ligger många butiker med svenskdesignade kläder, textilier, inredning och handmålat glas.  Bra områden för shopping är Drottninggatan, Norrmalmstorg och Sergels Torg. Klassiska varuhuset NK ligger på Hamngatan och är mycket populärt bland både Stockholmsbor och besökare.   
I Gamla Stan ligger många unika butiker med hantverk, inredning och kläder. Här strosar du omkring på trånga kullerstensgator i historisk miljö. Butikerna är små och skyltfönstren är omsorgsfullt dekorerade. Det är riktigt trevligt och mysigt att shoppa i Gamla Stan. När du behöver en paus finns det gott om restauranger och kaféer i gränderna.

  Information om Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och landets politiska, kulturella, mediala och ekonomiska centrum. Här bor 1,4 miljoner människor och Stockholm är Nordens folktätaste stad. Staden grundades på tidigt 1200-tal på öarna där Mälaren mynnar ut i Östersjön. Stockholm kallas ofta för ”Nordens Venedig” då staden är uppbyggd på öar i havet: 14 öar som binds samman av ett 50-tal broar.

De flesta besökare kommer till Stockholm med flyg, tåg, båt eller bil. Det är lätt att ta sig runt i innerstaden till fots eller med kollektivtrafiken som består av buss, spårvagnar och tunnelbana. Mer än 30 % av Stockholms stadsområde består av vatten och ytterligare 30 % utgörs av grönområden. Stockholm har den tredje bästa luftkvaliteten bland Europas huvudstäder, efter Berlin och Köpenhamn. Stockholmsborna verkar ofta vara på språng och det finns några inofficiella regler som kan vara bra att följa: stå till höger i rulltrappor så att folk kan gå förbi dig till vänster och undvik att gå på cykelbanor även om de löper längs med gångbanan och ni är flera som går i bredd.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Stockholm 2014?
56132
resor
Hur många personer åkte med oss till Stockholm 2014?
81931
personer
Invånare
1 372 565
Statsskick & religion
Parlamentarisk demokrati och konstitutionell monarki
Valuta
SEK
Språk
Svenska
Big Mac index
4,97 USD (ca 40 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)