Res till

Prag

Prag är framför allt känt för sin fantastiska arkitektur och är en av Europas mest välbesökta städer. Det är en bra stad att vandra runt i, med torget i Gamla Stan som utgångspunkt. Du kan promenera mellan de två citadellen mellan vilka staden ursprungligen växte fram. Om du är intellektuellt lagd kanske du vill slå dig ner och läsa Kafka här i Prag, där flera av hans böcker utspelar sig. Ett besök i Prag är inte riktigt komplett om du inte besöker Prags slott. Vid slottet finner du också ett antal kyrkor, monument, gårdar, hus och torn. Det finns mycket att se, så du kan utan problem vika en hel dag åt detta område.
Sommaren är det allra bästa tiden att besöka Prag; då kan du passa på att ta en av de romantiska båtturerna under den kända Karlův most (Karlsbron). Bortsett från att åka båt under bron, kan du också strosa längs med den vackra bron som förbinder slottet i Prag med Staré Mĕsto (Gamla stan).

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i Prag

Prag är en gammal stad som är känd för sina vackra byggnader. Det bekvämaste sättet att se staden är att åka på en sightseeingtur under ledning av en kunnig och erfaren guide som berättar om Prags kända platser som bl.a. Prags slott som är med på FN:s världsarvslista, nationalmuseet och operahuset. 
Ett måste för alla besökare är klocktornet vid Rådhustorget. Här samlas folk varje heltimme för att se när den astronomiska klockan slår. Trots att föreställningen bara varar i 45 sekunder är det en av Europas mest välbesökta attraktioner och om du tittar efter upptäcker du många kända symboler. 

  Billiga flyg

Stockholm - Prag
470 :-
Stockholm - Prag
537 :-
Stockholm - Prag
791 :-
Göteborg - Prag
470 :-
Göteborg - Prag
470 :-
Göteborg - Prag
470 :-
Köpenhamn - Prag
473 :-
Köpenhamn - Prag
473 :-
Köpenhamn - Prag
473 :-

  Hotell i Prag

  Restauranger i Prag

Det är både gott och prisvärt att gå på restaurang i Prag. Det finns restauranger från alla de stora köken men styrkan ligger ändå i östeuropeisk mat. För östeuropeisk mat är Elegante, som ligger i historiska Augustine hotell, väl värt ett besök, både för den goda maten och för det häftiga taket i baren. 
Lyxiga krogen Kampa Park öppnade 1994 och var den första restaurangen i Prag som serverade exklusivare rätter och har gästats av storstjärnor som Mick Jagger, Johnny Depp, Robbie Williams och makarna Clinton. Maten är utsökt, inredningen är smakfull och utsikten över floden och alla byggnader är vacker. Ett måste för finsmakaren! 

  Bilder från Prag

  Prags nattliv – Pubar med Europas godaste öl

Det finns mycket trevligt att göra i Prag nattetid. Det går många teaterföreställningar och konserter med klassisk musik men det är nästan alltid på tjeckiska. Gillar du nattklubbar så finns det ett antal att välja mellan runt om i staden. Det mest populära kvällsnöjet är dock att gå på puben. Prag är känt för sitt öl som anses vara Europas godaste.

Det finns många trevliga pubar och mikrobryggerier inom gångavstånd från varandra. De flesta brukar stanna till vid Prague Beer Museum som trots namnet inte är ett museum utan en pub som har en rullande meny med 20 olika ölsorter.

  Shopping i Prag

Shopping i Prag är lite av ett äventyr, du vet aldrig vad som väntar dig runt nästa hörn. Det kan vara en gammal smyckebutik där guldsmeden sitter och putsar upp sitt hantverk, en trendig modebutik där lokala designers låtit fantasin flöda fritt i deras kreationer eller en butik med handblåst glas från ett lokalt glasblåseri. 
Alla städer har sin ”grej” som man måste köpa med sig som souvenir, så även Prag. Här är det marionettdockor som är Tjeckiens mest populära hantverk och du hittar dem överallt. Undvik att köpa en massproducerad marionettdocka i souvenirbutikerna och satsa på en handgjord docka istället.  

  Information om Prag – Goda råd till besökare

Prag är Tjeckiens huvudstad med 1,2 miljoner invånare. De flesta besökarna kommer hit med flyg eller tåg. Somrarna är varma med enstaka regnskurar och vintrarna är kalla och ofta snöiga. Maj och september brukar ha det behagligaste vädret.

Det är inte ovanligt med falska poliser som stoppar turister och ber om att få inspektera deras pengar för att se om de är förfalskade. När du får tillbaka pengarna så har det försvunnit en avsevärd summa. Detta är en bluff, polisen har inte rätt att stoppa dig för att kontrollera dina pengar. Ficktjuvar håller till kring den astronomiska klockan, Prags slott, Karlsbron och vid ingången till den gamla judiska kyrkogården, så håll koll på din plånbok på dessa platser. På restauranger är dricks oftast inte inkluderat i restaurangnotan och det är vanligt att man lägger på 10 % på priset.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Prag 2014?
16225
resor
Hur många personer åkte med oss till Prag 2014?
31764
personer
Invånare
1 243 201
Statsskick & religion
Parlamentarisk republik
Valuta
1 CZK = 0,34 SEK
Språk
Tjeckiska
Big Mac index
2,92 USD (ca 25 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)