Res till

Phuket

Thailands största ö, Phuket, har förvandlats från en gammaldags, avsides ort till ett nytt modernt resmål. Ön erbjuder allt som man kan tänka sig att begära av en modern semester: det är billigt och har helt underbara stränder. Phuket är det mest underbara ställe att vara på, främst från november till februari. Phuket är en ganska billig destination, och ön erbjuder ett stort antal trevliga överraskningar som väntar på att upplevas. När du väl satt din fot på Phuket, så kommer du se hur svårt det är att lämna detta paradis, så fullt av vackra stränder.
Du kan välja mellan ett stort antal stränder, som alla har något unikt att erbjuda. Du kan tillbringa all din tid på stranden, medan hotellen och rekreationsorterna i närheten kommer att erbjuda alla faciliteter som du kan tänkas önska dig. 

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i Phuket

När du vill göra något annat än att ligga på stranden så finns det mycket att se och göra runt om Phuket. Åk på en organiserad utflykt ut i naturen med någon av alla arrangörer som har kontor runt om i staden: välj mellan elefanttrekking, djungeltrekking, kanotturer, Land Rover-turer och mer därtill. 
Om du vill bekanta dig lite närmare med Phukets djurliv under kontrollerade former kan du besöka någon av djurparkerna. På Chana Charoen Roads krokodilfarm tämjer skötarna krokodiler och alligatorer framför dina ögon; det tropiska akvariet Phuket Aquarium i Cape Panwa stoltserar med en mängd färgglada fiskar och koraller. 

  Billiga flyg

Stockholm - Phuket
4461 :-
Stockholm - Phuket
4461 :-
Stockholm - Phuket
4461 :-
Göteborg - Phuket
5090 :-
Göteborg - Phuket
5090 :-
Göteborg - Phuket
5090 :-
Köpenhamn - Phuket
4211 :-
Köpenhamn - Phuket
4211 :-
Köpenhamn - Phuket
4211 :-

  Hotell i Phuket

  Restauranger i Phuket

Det är många som tycker att det thailändska köket har världens godaste mat och visst ligger det något i det. I södra Thailand domineras köket av fisk, skaldjur och massor med kryddor blandat med smaker från Indien, Malaysia och Indonesien. Överallt står gatuförsäljarna och lagar mat; mycket gott och mycket prisvärt.
Några thailändska favoriträtter som du bör prova är nationalrätten Pad Thai med stekta nudlar, friterade vårrullar Poh Phia, Satay-spett med kyckling eller fläsk och den fräscha papayasalladen Som Tam. Thailändarna själva gillar stark mat så säg ”mai phäet” om du inte vill ha stark mat. ”Phäet mai?”, frågar du om du undrar ifall maten är stark eller inte.

  Bilder från Phuket

  Nattliv - Phuket by night

För många går strandliv och nattliv hand i hand och i Phuket får du en rejäl dos av båda delarna. Här finns gott om klubbar och discon med internationella DJ:s, livemusik, go-go barer och kabaréshower; allt som gör att Phuket blivit så känt för sitt nattliv. Flest neonljus och högst musik bjuder Patong på.
Ett mycket populärt kvällsnöje är den kulturella temaparken Phuket Fantasea som inspirerats av Thailands exotiska arv. Här finns massor med aktiviteter och nöjen: en stor restaurang med buffémat, shoppingstråk med hantverk, ett område med spel och en spektakulär scenshow där specialeffekter blandas med thailändska myter och en hel del magi. 

  Shopping i Phuket

Självklart måste du shoppa när du är i Thailand. Förutom ett antal dag- och nattmarknader så går försäljare runt på stränderna och försöka sälja sina varor till dig. De är ofta mycket envisa och även om du tycker att priset är ganska bra så är det betydligt billigare på marknaderna. 
I vattnen kring Phuket finns det flera pärlodlingar och priserna på odlade pärlor brukar vara riktigt bra. Här tillverkas även mycket tenn och niello (dekorering av mindre silverföremål). Specialistbutiker som säljer pärlor, tenn och niello hittar du bl.a. på gatorna Ratsada, Phang-nga, Montri, Yaowarat, och Tilok-U-thit i Phuket city.

  Information om Phuket

Phuket ligger i södra Thailand och är landets största ö, belägen vid Andamansjön. Ön är huvudsakligen bergig och en bergskedja sträcker sig från norr till söder längs öns västra del. Skog täcker 70 % av ön. Phuket har den högsta medelinkomsten i landet där huvudintäkterna kommer från turism och gummiodling. Det är ett populärt turistmål med sina många badstränder, varav de mest kända är Patong Beach, Karon Beach och Kata Beach som ligger i rad på öns västkust. Vid Phukets södra spets ligger Nai Harn, en lugnare strand med bara ett fåtal hotell.
 

Phuket är varmt och fuktigt hela året. Den hetaste perioden på året är mars-maj. Maj-oktober är monsunperioden och då brukar det regna rejält på kvällarna. De flesta besökarna kommer hit med flyg till Phuket International Airport på öns norra del. Kollektivtrafiken är mycket begränsad och det lättaste sättet att ta sig runt på ön är med taxi eller tuk-tuk. Du kan förstås hyra en skoter eller motorcykel men det är ganska farligt och därför något du bör undvika. Thailändarna är ett vänligt och leende folk och dessutom väldigt rojalistiska, de verkligen älskar sitt kungahus. Tänk på att när du betalar och överräcker sedlar till kassören bör du vända kungens ansikte mot mottagaren. Det är ett tecken på respekt. Lägg inte pengar i skorna, det anses vara en riktig skymf att sätta foten på kungens ansikte och har du riktig otur kan du åka på en propp av en förolämpad thailändare.
Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Phuket 2014?
7461
resor
Hur många personer åkte med oss till Phuket 2014?
14917
personer
Invånare
321 802
Statsskick & religion
Konstitutionell monarki
Valuta
10 THB = 2,5 SEK
Språk
Thai
Big Mac index
3,04 USD (ca 25 SEK)
Tidsskillnad
+6 (UTC+7)