Res till

Paris

Officiellt har Paris utnämnts till ljusets stad, men bland folk i största allmänhet, och turister i synnerhet, är Paris kärlekens stad. Den som har varit där kan intyga att Paris definitivt är världens mest romantiska stad. Paris främsta landmärke, som man ser i bakgrunden på otaliga turisters foton från staden, är en av världens mest fotograferade byggnader. Eiffeltornet står i all sin högtidlighet mitt i Paris hjärta. Eiffeltornet lockar besökare från hela världen, framför allt på natten då det är upplyst, då du verkligen kommer att förstå varför Paris kallas ljusets stad. 
Även om Paris stoltserar med oräkneliga sevärdheter, så finns det några som är något alldeles utöver det vanliga. Många av dessa platser förekommer i böcker, filmer och sånger. Ett sådant exempel är Louvren, museet som man bara inte får missa! Där finner du många kända verk av världens mest framstående konstnärer.

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i Paris

Köp ett Paris-pass där det ingår inträde till över 60 olika sevärdheter som Louvren och Musée d’Orsay, du slipper dessutom stå i långa köer för att komma in och åker gratis med metro och buss i zonerna 1-3 under de dagar som passet är giltigt. Vill du få omväxling från all kultur kan du spendera en dag på Disneyland, det blir garanterat en magisk dag i sann Disney-anda!
Listan över allt du kan se och göra i Paris skulle bli hur lång som helst! Självklart måste du åka upp i Eiffeltornet, gå en vända vid Triumfbågen och gå in i Notre-Dame och Sacré-Coeur. 

Fleux'

Furniture / Home Store
39 et 52 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
75004 Paris
France

Place de l'Hôtel de Ville – Esplanade de la Libération

Plaza
Place de l'Hôtel de Ville
75004 Paris
France

Cathedral of Notre Dame de Paris (Cathédrale Notre-Dame de Paris)

Church
6 place du parvis Notre-Dame (Place Jean-Paul II)
75004 Paris
France

Les Mots à la Bouche

Bookstore
6 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
75004 Paris
France
Powered by Foursquare

  Billiga flyg

Stockholm - Paris
820 :-
Stockholm - Paris
914 :-
Stockholm - Paris
953 :-
Göteborg - Paris
1712 :-
Göteborg - Paris
1712 :-
Göteborg - Paris
1712 :-
Köpenhamn - Paris
1213 :-
Köpenhamn - Paris
1260 :-
Köpenhamn - Paris
1274 :-

  Hotell i Paris

  Restauranger i Paris

Frågan är om det finns något land som har en så stolt matkultur som Frankrike? I Paris blir du rejält bortskämd med god mat som får snålvattnet att rinna redan när du läser menyn. Utbudet av olika typer av restauranger är stort. Neobistrot som har ett spännande koncept där unga, begåvade kockar experimenterar med maten och fokuserar på råvarorna, crêperie som i huvudsak
serverar just crèpes, brasserie som är en större kvarterskrog med endast fransk mat och vinbarer för att nämna några. Vill du äta riktigt lyxigt finns det gott om Guide Michelin-restauranger i Paris men då kostar det därefter. 
9.3
Benedict
French Restaurant
19 rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie, 75004 Paris, France
9.1
Comptoir Gourmet
Restaurant
51 rue du Temple (Rue des Blancs-Manteaux), 75004 Paris, France
9
Comme à Lisbonne
Café
37 rue du Roi de Sicile (Rue de Bourg Tibourg & Rue Vieille du Temple), 75004 Paris, France
9.1
L'As du Fallafel
Falafel Restaurant
34 rue des Rosiers (Rue des Ecouffes), 75004 Paris, France

  Bilder från Paris

  Nattliv – Paris by night

Paris nattliv erbjuder så mycket mer än traditionella nattklubbar. Det finns gott om klubbar med livemusik, allt från rock och pop till jazz och chanson à la Edith Piaf. Vill du hellre njuta av finkultur så finns det alltid både franska och internationella opera-, balett- och teaterföreställningar runt om i staden.
Moulin Rouge är Paris äldsta och mest kända cabaret och den grundades redan 1889. Här blandas fantastiska kostymer med höga bensparkar, tjusig koreografi och förstås en hel del champagne. Det blir en kväll du sent kommer glömma! Det är mycket populärt och blir ofta utsålt så det är bäst att förhandsboka.
9
Résistance
Cocktail Bar
16 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 Paris, France
9.3
Chez Nous
Wine Bar
10 rue Dauphine, 75006 Paris, France
9.3
Castor Club
Cocktail Bar
14 rue Hautefeuille, 75006 Paris, France
8.8
Vingt Vins d'Art
Wine Bar
16 rue Jouy, 75004 Paris, France

  Shopping i Paris

Gillar du att shoppa så är Boulevard Saint German som löper genom 7:e arrondissementet ett absolut måste! Här ligger coola inredningsbutiker, trendiga modebutiker och delikatessaffärer för gourmeter. Vill du strosa runt bland små butiker, små matbutiker med smarriga råvaror och kanske sitta ute och njuta vid ett cafébord så är Les Halles väl värt ett besök. 
Åker du ner under markplan så hamnar du i shoppingcentret Forum les Halles där alla de stora kedjorna ligger. I konstnärsområdet Montmartre ligger många trevliga konstgallerier och fina hantverksbutiker. Kanske köper du en tavla från en okänd konstnär som visar sig bli värd miljoner?!

Fleux'

Furniture / Home Store
39 et 52 rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
75004 Paris
France

Shakespeare & Company

Bookstore
37 rue de la Bûcherie
75005 Paris
France

Le Palais des Thés

Gourmet Shop
64 rue Vieille du Temple
75003 Paris
France

BHV Marais

Department Store
14 rue du Temple (Rue de Rivoli)
75004 Paris
France
Powered by Foursquare

  Information om Paris

Paris är Frankrikes huvudstad och här bor ungefär 2,2 miljoner invånare. Staden är uppdelad i 20 olika arrondissement. Paris besöks årligen av cirka 30 miljoner utländska turister, vilket gör staden till en av världens mest besökta städer. Klimatet är maritimt och den bästa perioden att resa dit är april-oktober.

Det finns flera sätt att ta sig till Paris på: med flyg, tåg, buss eller bil. När du väl är på plats är det lätt att ta sig runt med metron som är väl utbyggd, effektiv och täcker vartenda hörn av Paris. Du kan även ta dig runt med lokalbuss, du ser mer av staden men tillbringar även mer tid i trafiken. Paris är en säker stad och överfall är ovanliga och sunt förnuft brukar räcka för att undvika att utsättas för tråkigheter. Var dock försiktig när du vistas i folksamlingar och typiska turistområden där det är vanligt med ficktjuvar och stölder av handväskor.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Paris 2014?
31971
resor
Hur många personer åkte med oss till Paris 2014?
60098
personer
Invånare
2 273 305
Statsskick & religion
Semipresidentiell republik
Valuta
1 EUR = 9,36 SEK
Språk
Franska
Big Mac index
4,26 USD (ca 39 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)