Res till

Paris

Officiellt har Paris utnämnts till ljusets stad, men bland folk i största allmänhet, och turister i synnerhet, är Paris kärlekens stad. Den som har varit där kan intyga att Paris definitivt är världens mest romantiska stad. Paris främsta landmärke, som man ser i bakgrunden på otaliga turisters foton från staden, är en av världens mest fotograferade byggnader. Eiffeltornet står i all sin högtidlighet mitt i Paris hjärta. Eiffeltornet lockar besökare från hela världen, framför allt på natten då det är upplyst, då du verkligen kommer att förstå varför Paris kallas ljusets stad. 
Även om Paris stoltserar med oräkneliga sevärdheter, så finns det några som är något alldeles utöver det vanliga. Många av dessa platser förekommer i böcker, filmer och sånger. Ett sådant exempel är Louvren, museet som man bara inte får missa! Där finner du många kända verk av världens mest framstående konstnärer.

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i Paris

Köp ett Paris-pass där det ingår inträde till över 60 olika sevärdheter som Louvren och Musée d’Orsay, du slipper dessutom stå i långa köer för att komma in och åker gratis med metro och buss i zonerna 1-3 under de dagar som passet är giltigt. Vill du få omväxling från all kultur kan du spendera en dag på Disneyland, det blir garanterat en magisk dag i sann Disney-anda!
Listan över allt du kan se och göra i Paris skulle bli hur lång som helst! Självklart måste du åka upp i Eiffeltornet, gå en vända vid Triumfbågen och gå in i Notre-Dame och Sacré-Coeur. 

  Billiga flyg

Stockholm - Paris
470 :-
Stockholm - Paris
470 :-
Stockholm - Paris
470 :-
Göteborg - Paris
1388 :-
Göteborg - Paris
1546 :-
Göteborg - Paris
1610 :-
Köpenhamn - Paris
1018 :-
Köpenhamn - Paris
1059 :-
Köpenhamn - Paris
1077 :-

  Hotell i Paris

  Restauranger i Paris

Frågan är om det finns något land som har en så stolt matkultur som Frankrike? I Paris blir du rejält bortskämd med god mat som får snålvattnet att rinna redan när du läser menyn. Utbudet av olika typer av restauranger är stort. Neobistrot som har ett spännande koncept där unga, begåvade kockar experimenterar med maten och fokuserar på råvarorna, crêperie som i huvudsak
serverar just crèpes, brasserie som är en större kvarterskrog med endast fransk mat och vinbarer för att nämna några. Vill du äta riktigt lyxigt finns det gott om Guide Michelin-restauranger i Paris men då kostar det därefter. 

  Bilder från Paris

  Nattliv – Paris by night

Paris nattliv erbjuder så mycket mer än traditionella nattklubbar. Det finns gott om klubbar med livemusik, allt från rock och pop till jazz och chanson à la Edith Piaf. Vill du hellre njuta av finkultur så finns det alltid både franska och internationella opera-, balett- och teaterföreställningar runt om i staden.
Moulin Rouge är Paris äldsta och mest kända cabaret och den grundades redan 1889. Här blandas fantastiska kostymer med höga bensparkar, tjusig koreografi och förstås en hel del champagne. Det blir en kväll du sent kommer glömma! Det är mycket populärt och blir ofta utsålt så det är bäst att förhandsboka.

  Shopping i Paris

Gillar du att shoppa så är Boulevard Saint German som löper genom 7:e arrondissementet ett absolut måste! Här ligger coola inredningsbutiker, trendiga modebutiker och delikatessaffärer för gourmeter. Vill du strosa runt bland små butiker, små matbutiker med smarriga råvaror och kanske sitta ute och njuta vid ett cafébord så är Les Halles väl värt ett besök. 
Åker du ner under markplan så hamnar du i shoppingcentret Forum les Halles där alla de stora kedjorna ligger. I konstnärsområdet Montmartre ligger många trevliga konstgallerier och fina hantverksbutiker. Kanske köper du en tavla från en okänd konstnär som visar sig bli värd miljoner?!

  Information om Paris

Paris är Frankrikes huvudstad och här bor ungefär 2,2 miljoner invånare. Staden är uppdelad i 20 olika arrondissement. Paris besöks årligen av cirka 30 miljoner utländska turister, vilket gör staden till en av världens mest besökta städer. Klimatet är maritimt och den bästa perioden att resa dit är april-oktober.

Det finns flera sätt att ta sig till Paris på: med flyg, tåg, buss eller bil. När du väl är på plats är det lätt att ta sig runt med metron som är väl utbyggd, effektiv och täcker vartenda hörn av Paris. Du kan även ta dig runt med lokalbuss, du ser mer av staden men tillbringar även mer tid i trafiken. Paris är en säker stad och överfall är ovanliga och sunt förnuft brukar räcka för att undvika att utsättas för tråkigheter. Var dock försiktig när du vistas i folksamlingar och typiska turistområden där det är vanligt med ficktjuvar och stölder av handväskor.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Paris 2014?
31971
resor
Hur många personer åkte med oss till Paris 2014?
60098
personer
Invånare
2 273 305
Statsskick & religion
Semipresidentiell republik
Valuta
1 EUR = 9,36 SEK
Språk
Franska
Big Mac index
4,26 USD (ca 39 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)