Res till

New York

Med alla de skatter som finns att upptäcka i New York City, så är det omöjligt att se dem alla, om du inte flyttar dit för gott. Även om du absolut skulle älska energin och känslan av att vara en New York-bo, så finns det också en möjlighet att göra det bästa möjliga av ditt New York-äventyr. Hemligheten är omsorgsfull planering för att få ut det mesta möjliga av staden, som också kallas the Big Apple (det Stora Äpplet). Du kommer garanterat att hitta både sevärdheter och saker att göra som kommer falla dig på läppen. Det finns några saker som du absolut inte bör missa, oavsett vilka intressen du har.

Om man åker till New York så bara måste man ju ta färjan ut till statyn av Frihetsgudinnan. Färjorna lämnar Battery Park var 25:e minut, och stannar även till vid en annan viktig sevärdhet, Ellis Island, där du kan besöka Immigrationsmuseet. Ett annat obligatoriskt besök är Empire State Building. Du kan också promenera längs med Brooklyn Bridge, slappna av och ta en picknick i Central Park, och besöka Times Square och Madison Square Garden.

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i New York – Upptäck NYC ur ett fågelperspektiv

Upptäck The Big Apple smidigt och i din egen takt med Hop-on-hop-off bussarna! Dubbeldäckarna kör runt till mer än 50 olika sevärdheter under ledning av kunniga och engagerade guider som på ett underhållande vis berättar om staden som aldrig sover. Du hoppar av där du vill och hoppar på igen när du vill åka vidare. 

Ett annat mycket prisvärt och roligt sätt att uppleva staden är att ta en 15 minuters helikoptertur där du bland annat får se Frihetsgudinnan, Hudson River och Ellis Island från ovan! Medan ni flyger berättar piloten om de kända platserna och monumenten som ni passerar. 

The Bar Room at Temple Court

Hotel Bar
123 Nassau St
New York, NY 10038
United States

Korin

Furniture / Home Store
57 Warren St (Church St)
New York, NY 10007
United States

Arcade Bakery

Bakery
220 Church St (btwn Worth & Thomas St)
New York, NY 10013
United States

Aire Ancient Baths

Spa
88 Franklin St (at Church St)
New York, NY 10013
United States
Powered by Foursquare

  Billiga flyg

Stockholm - New York
3143 :-
Stockholm - New York
3143 :-
Stockholm - New York
3143 :-
Göteborg - New York
3358 :-
Göteborg - New York
3590 :-
Göteborg - New York
3590 :-
Köpenhamn - New York
3282 :-
Köpenhamn - New York
3282 :-
Köpenhamn - New York
3282 :-

  Hotell i New York

  Restauranger i New York – Från fushion food till comfort food

Med över 20 000 restauranger har du oändligt många alternativ när du börjar bli hungrig. Att New York är en internationell stad med invånare från hela världen har verkligen satt sin prägel på matkulturen. Det finns allt från spännande fusion-mat från all världens kök till riktigt amerikanskt krubb och allt däremellan. 

Det nya amerikanska köket, Modern American kitchen, satsar mycket på färskvaror och närproducerade råvaror och har blivit mycket populärt med sin klassiska comfort food i ny, fräsch tappning. Det finns ett antal takrestauranger i New York där du njuter av god mat till en svindlande utsikt över staden. 

9.3
Takahachi Bakery
Bakery
25 Murray St (at Church St), New York, NY 10007, United States
9.3
Pisillo Italian Panini
Sandwich Place
97 Nassau St (at Ann St), New York, NY 10038, United States
9.5
Arcade Bakery
Bakery
220 Church St (btwn Worth & Thomas St), New York, NY 10013, United States
9.3
Tamarind TriBeCa
Indian Restaurant
99 Hudson St (at Franklin), New York, NY 10013, United States

  Bilder från New York

  Nattliv – New York by night

New York är känt som ”staden som aldrig sover” och det är inget snack om saken, New York har några av världens bästa nattklubbar. Det sägs att det var här som cocktailen kom till kring 1920 då det var förbud i USA mot rusningsdrycker. Här händer det alltid något, vare sig du vill gå ut och festa eller bli underhållen av en föreställning.
På Broadway går det alltid musikaler och shower, passa på att se en föreställning när du ändå är på besök! Gillar du nattklubbar så finns det många att välja mellan. Du gör bäst i att ta med kontanter då många ställen inte tar kort.
9.4
The Bar Room at Temple Court
Hotel Bar
123 Nassau St, New York, NY 10038, United States
8.9
Evening Bar
Hotel Bar
85 W Broadway (Chambers St), New York, NY 10007, United States
9.2
Apothéke
Cocktail Bar
9 Doyers St (btwn Pell St & Bowery), New York, NY 10013, United States
9
Weather Up
Cocktail Bar
159 Duane St (btwn Hudson St. & W Broadway), New York, NY 10013, United States

  Shopping – Shop until you drop!

New York är shopparens Mecka! Häftiga klädbutiker, glittrande juvelerare, gulliga inredningsbutiker, bagerier med tårtor som är rena konstverken… Du kan hitta precis det du vill ha – och även en hel del som du tidigare inte visste att du ville ha! 

New York räknas till en av the Fashion Capitals men till skillnad från Paris och Milano kan du faktiskt köpa designerplagg till riktigt bra priser, inte minst från de amerikanska märkena. Century 21 department store nära Lincoln Center är väldigt populärt hos både New York-bor och turister, här säljs förra säsongens designerkläder från märken som Missoni och Marc Jacobs till kraftigt rabatterade priser. 

Whole Foods Market

Grocery Store
270 Greenwich Street (at Warren St)
New York, NY 10007
United States

Eataly Downtown

Market
101 Liberty St (btwn Church & Greenwich St)
New York, NY 10007
United States

Brookfield Place

Shopping Mall
230 Vesey St (at West St)
New York, NY 10281
United States

Apple World Trade Center

Electronics Store
185 Greenwich St
New York, NY 10007
United States
Powered by Foursquare

  Information om New York

De flesta besökarna kommer till New York med flyg och det är många flygbolag som flyger hit. Det är alltid lika trevligt att resa hit vilken tid på året det än är. Vår och höst är milda och det är vackert att strosa runt och titta på alla lövverk som slår eller gulnar. Sommaren kan vara stekande het och vintern kall med ordentliga snöstormar.

Det är lätt att ta sig runt i New York. Du kan ta både buss och subway till de flesta ställena, med tunnelbanan slipper du sitta fast i trafikstockningar. Du behöver ofta inte förbeställa taxi, du kan vinka in en från gatan. Bilarna är som regel rena och i jämförelse med många andra storstäder så är det billigt att åka taxi. Så länge du håller dig borta från de ruffiga områdena är NYC en säker stad och vanligt sunt förnuft räcker långt. Det är vanligt med ficktjuvar i folksamlingar, t.ex. på Time Square, så förvara dina pengar på ett säkert ställe.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till New York 2014?
24640
resor
Hur många personer åkte med oss till New York 2014?
48201
personer
Invånare
8,4 Miljoner
Statsskick & religion
Republik
Valuta
1 USD = 8,8 SEK
Språk
Engelska
Big Mac index
4,79 USD (ca 42 SEK)
Tidsskillnad
-6 timmar (UTC-05:00)