Res till

Milano

Precis som Rom är i historiens centrum, så är Milano den plats där konsten och kulturen blomstrar. Milano är en modern italiensk stad som behållit sin gamla glans, även om den också välkomnar det nya med vidöppna armar. Med en kultur och karaktär som blandar både det gamla och det nya, skapas en ny livsstil som representerar det moderna Italien. Milano är också ett modemecka, och här hittar du båda italienska och internationella designers, vilket naturligtvis gör shoppingen extra intressant. För den kulturintresserade är ett besök till klostret Santa Maria delle Grazie ett måste. Där finns nämligen Leonard da Vincis mästerverk Nattvarden. Glöm bara inte att boka långt i förväg!
Livsstilen i Milano är snabb och föränderlig, och därför erbjuder Milano sina turister mer fart och fläkt. Milanos invånare älskar liv och rörelse och därför lär du inte bli uttråkad i denna rastlösa stad. Ett exempel är maten – det finns ett många enkla matställen där du kan ta något på språng. När du vill ta det lite lugnare finns det många bra restauranger att välja på, och Milanos kök bjuder inte bara på traditionell italiensk mat, utan har många influenser från andra delar av världen.

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i Milano

Det bekvämaste sättet att bekanta sig med Milano är med en guidad rundtur. Du ser välkända platser som La Scala, Milanos katedral och Santa Maria delle Grazie för att beundra Leonardo da Vincis "Nattvarden" på plats. Det är stor efterfrågan på biljetter till ”Nattvarden” så välj den researrangör som kan försäkra biljetter hit.
Konstälskaren bör besöka Pinacoteca di Brera som ligger på ovanvåningen av Accademia di Belle Arti, en av Italiens mest prestigefyllda konstakademier. Galleriet ställer ut en imponerande samling konstverk av de gamla mästarna Rembrandt, Goya and van Dyck men framför allt av Titian, Tintoretto, Veronese, Mantegna, bröderna Bellini och även ett verk av Caravaggio.

  Billiga flyg

Stockholm - Milano
609 :-
Stockholm - Milano
639 :-
Stockholm - Milano
661 :-
Göteborg - Milano
639 :-
Göteborg - Milano
639 :-
Göteborg - Milano
1094 :-
Köpenhamn - Milano
670 :-
Köpenhamn - Milano
690 :-
Köpenhamn - Milano
724 :-

  Hotell i Milano

  Restauranger i Milano

Även om Milano är en stad där mode kommer och går, är det en sak som förblir den samma: det traditionella italienska köket där hemlagad mat är mycket uppskattat av såväl italienare som matälskare världen över. Överallt finns trattorior, enoteche (vinbarer) och restauranger i olika prisklasser som serverar klassiska milanesiska och italienska maträtter. 
Det lokala köket består av mättande rätter som osso buco (bräserade kalvkött med gremolata), risotto alla milanese (kycklingbuljongrisotto med saffran) och pumpafylld salviadoftande ravioli. Till efterrätt passar det utmärkt med underbart god italiensk glass från någon gelateria; populärast är Gelateria Marghera på Via Marghera 33 som har likörripplade glasstårtor och kulglass.  

  Bilder från Milano

  Nattliv - Bella Notte i Milano

När solen går ner lever Milano upp ytterligare! Här kan du dansa hela natten på hippa nattklubbar, dricka goda cocktails på en chica rooftop lounge, lyssna på levande musik på någon av stadens alla musikklubbar och mycket mer. En bra startpunkt är Corso Como som är full med barer och flashiga nattklubbar.
I en stad där design råder har givetvis även modehusen gett sig in i nattlivet; Dolce & Gabbana har öppnat företagets första konceptrestaurang, kafé och cocktailbar på Piazza Risorgimento. Gold heter den och precis som namnet antyder så glimmar inredningen av guld. Just Cavalli Restaurant & Club ligger på via Luigi Camoens.

  Shopping i Milano

Shoppingmöjligheterna är lika omväxlande och färgstarka som man kan förvänta sig i ett modemecka. Här finns allt från hantverksateljéer till konstnärliga konceptstores och trendiga livsstilsbutiker. Lägg sedan till alla modebutiker med kläder, skor, handväskor och smycken så har du snabbt summerat vad du kan komma över under en shoppingtur i Milano.  
Gillar du designerbutiker ska du ta dig till Quadrilatero d'Oro. Vill du hellre botanisera bland små, trevliga och unika butiker så är det Via Brera, Corso Magenta, Corso Vercelli och Corso Buenos Aires som gäller. Är du ute efter designervintage ska du kika in hos Vintage Delirium på Via Sacchi 3.

  Information om Milano

Milano ligger i Lombardiet i norra Italien och är landets näst största stad med drygt 1,5 miljoner invånare. Enligt gammal tradition skall Milano ha grundlagts av kelterna omkring 600 f.Kr. Staden har haft en viktig roll i historien då många kungar, kejsare, kyrkliga och andra ledare haft Milano som säte. Idag är Milano centrum för många internationella företag. Här finns flera stora medieföretag, tidningar och telekommunikationsbolag och staden är även ett internationellt centrum för modeindustrin med över 12 000 företag inom branschen.
 
Milano är ett stort kulturellt centrum med många välkända byggnader, monument och konstverk. Här ligger den världsberömda operan La Scala där alla de stora operasångarna har uppträtt. Staden har även profilerat sig i sportvärlden då de framgångsrika fotbollslagen AC Milan och FC Inter har Milano som sin hemstad. Milano har ett fuktigt subtropiskt klimat med någorlunda varma somrar och kalla, våta vintrar. Alperna och Apenninerna bildar en naturlig barriär som skyddar staden från de kalla vindarna som kommer från norra Europa och havet. Det är lätt att ta sig runt i staden; kollektivtrafiken är mycket effektiv. Det är inte lönt att försöka vinka till sig en taxi, de stannar inte ändå; beställ taxi via telefon istället. Milano är en relativt säker stad och det bör räcka med vanligt sunt förnuft. Se upp för ficktjuvar i folkmängder och kring turistattraktioner. 
Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Milano 2014?
10392
resor
Hur många personer åkte med oss till Milano 2014?
19304
personer
Invånare
1 353 882
Statsskick & religion
Republik
Valuta
1 EUR ≈ 9,36 SEK
Språk
Italienska
Big Mac index
4,26 USD (ca 35 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)