Res till

London

London är en av många städer som uppfördes av romarna. London har en dramatisk historia och har etablerat sig som en av världens mäktigaste städer. I dag återberättas dess historia i de imponerande museerna runt om i staden, och många av de bästa har gratis inträde. London bjuder på en uppsjö av världskända sevärdheter – prova en guidad tur i The Tower of London, där tidigare kungar och drottningar fängslades och avrättades, förundras över intilliggande Tower Bridge, bron som sträcker sig över floden Themsen, och ta en spektakulär åktur med pariserhjulet London Eye på Themsens södra strand, där du kan se staden från 135 meters höjd.
Se också till att besöka stadens många marknader. De har funnits sedan den urminnes tider och du kan hitta marknader med olika inriktningar, t.ex. kläder och mode, musik, vintage, mat, eller till och med blommor. Det finns konstnärer som ställer ut sina egna verk och självklart är det möjligt att fynda längs med trottoarkanten. Några tips är bl.a. Spitalfields Market, Portobello Road, Borough Market och Covent Garden.

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i London

London är en av världens mest besökta städer och här finns något för alla. Besök National Gallery och British Museum och få en dos av kultur och historia, åk upp i London Eye och se staden ovanifrån eller strosa runt i Hyde Park och lyssna på någon tokstolle som står i Speaker’s Corner och för ut sitt budskap till de som vill lyssna. 
Vill du besöka Londons alla sevärdheter i din egen takt så köper du en biljett till Hop-On Hop-Off bussarna som kör runt till the Eye, Westminister Abbey, Big Ben, Tower Bridge etc. Och glöm inte att besöka Madame Tussauds vaxkabinett! 

  Billiga flyg

Stockholm - London
460 :-
Stockholm - London
460 :-
Stockholm - London
460 :-
Göteborg - London
460 :-
Göteborg - London
548 :-
Göteborg - London
568 :-
Köpenhamn - London
460 :-
Köpenhamn - London
460 :-
Köpenhamn - London
460 :-

  Hotell i London

  Restauranger i London

Prova något riktigt engelsk: Fish n’Chips i en strut eller riktig pub-mat på någon av alla de mysiga pubarna som finns överallt. Beställ en klassisk Afternoon tea. På anrika Grosvenor House Hotel kan du få den med champagne istället för te. Är du sugen på något annat än engelsk mat så finns det gott om restauranger från alla världens hörn. 
Efter att en gång i tiden varit ökända för sin dåliga mat så har London hämtat sig och är sedan drygt 20 år tillbaka i tiden en av de ledande restaurangdestinationerna. Flera av världens mest kända kockar kommer härifrån och har restauranger i staden.

  Bilder från London

  Nattliv – London by night

London är känt för sina nattklubbar och det finns många att välja mellan. Vare sig du gillar att festa loss till technomusik, hiphop, pop och rock eller dansa salsa halva natten så finns det något på gång varje kväll i veckan.
Torsdagar är en bra kväll att gå ut om du inte vill trängas med alla kontorsanställda som gillar att gå ut tillsammans på fredagar efter jobbet. På lördagarna är det som mest folk ute och det är den bästa dagen att gå ut på om du gillar clubbing. I East London ligger många hippa, trendiga klubbar medan Camden har präglas av rockklubbar.

  Shopping i London – Från unika butiker till välkända department stores

Ända sedan London grundades av romarna för nästan 2000 år sedan har staden varit ett handelscentrum. Idag är det West End, och särskilt Convent Garden, som är det mest populära shoppingdistriktet. Här hittar du en mix av coola kedjor och unika butiker, de kända shoppingstråken Oxford Street med kända department stores och Bond Street med designerbutiker. 
Portobello Road Market är en ikonisk attraktion och här finns en salig blandning av street food, frukt och grönsaker, antikviteter, vintage-kläder, smycken och mycket mer. Ta en tur inne på Harrods, om inte för den dyra shoppingen så för att titta på den spektakulära interiören! 

  Information om London

London är Storbritanniens huvudstad med 8,4 miljoner invånare. De flesta väljer att semestra i London på sommaren, men även vår och höst är bra årstider om du vill spendera mycket tid utomhus. Det är billigt att flyga till London och det går flera flyg om dagen hit från Sverige och Danmark.

Du tar dig lätt runt i staden med trams, bussar och tunnelbana. Den klassiska dubbeldäckaren kör bara linje 9 och 15 som passerar alla klassiska sevärdheter. Med tanke på storleken så är London en tämligen säker stad, vanligt sunt förnuft bör räcka. Det är inte ovanligt med ficktjuvar i folksamlingar så se till att hålla koll på din plånbok! Det kan vara bra att veta att elkontakterna ser annorlunda ut i England, med tre ”piggar” istället för två. Ofta kan man få låna en adapter på hotellet men ta med en egen för säkerhets skull.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till London 2014?
51972
resor
Hur många personer åkte med oss till London 2014?
90054
personer
Invånare
8 416 535
Statsskick & religion
Konstitutionell monarki
Valuta
1 GBP = 13 SEK
Språk
Engelska
Big Mac index
4,37 USD (ca 38 SEK)
Tidsskillnad
-1 (UTC)