Res till

Köpenhamn

Danmarks huvudstad Köpenhamn är en favorit året runt. Här börjar kontinenten, det är nära men annorlunda. Lite mer avslappnat, lite enklare, lite vänligare, lite godare, lite vackrare, lite roligare än hemma. Välkommen till Strøget, Nyhavn, Den lille Havfruen och Tivoli, och mycket mer. Dansk design, jazz, rød pølse, cyklar, kanaler och öl. Det är enkelt att njuta i Dronningens by.
Köpenhamn är en rolig och spännande shoppingstad. Här finns både de stora kedjorna och udda designers, second hand, design, och fantastiska blomster- och ostbutiker. Stora varuhus, gallerier, gågator och slingrande smågator. 
Ströget är världens längsta gågata och sammanbinder Rådhuspladsen med Kongens Nytorv/Nyhavn. Ströget är ett måste, men upptäck även gator och kvarter runtomkring. Missa inte heller anrika Tivoli, ett nöjesfält med tradition och nöjeskultur för alla åldrar. Här kan man roa sig både med karusellåkande, uppträdanden och en glad afton på krogen. 

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i Köpenhamn

Det trevligaste sättet att uppleva Köpenhamn är via en arrangerad rundtur antingen på land eller vatten. Du ser lätt och bekvämt Köpenhamns höjdpunkter under ledning av en erfaren guide. Världens längsta gågata, det kända promenadstråket Ströget får du inte missa; här finns både shopping, från budgetvänliga kedjor till exklusiva modehus, och många bra restauranger. 
På gångavstånd från Ströget ligger den gamla hamnstaden Nyhavn som idag är en trevlig stadsdel vid vattnet. Längs kajkanten ligger färgglada hus från tidigt sexton- och sjuttonhundratal med många mysiga kaféer, restauranger och barer. På sommaren är detta ett populärt tillhåll och restaurangerna har uteservering intill vattnet. 

Tivoli

Theme Park
Vesterbrogade 3 (Bernstorrfsgade)
1630 Copenhagen
Denmark

Boghallen

Bookstore
Rådhuspladsen 37
1785 Copenhagen
Denmark

Next Door Cafe

Breakfast Spot
Larsbjørnsstræde 23
1453 Copenhagen K
Denmark

Bastard Café

Café
Rådshusstræde 13
1466 Copenhagen
Denmark
Powered by Foursquare

  Billiga flyg

Stockholm - Köpenhamn
1408 :-
Stockholm - Köpenhamn
1536 :-
Stockholm - Köpenhamn
1536 :-
Stockholm - Köpenhamn
1536 :-
Stockholm - Köpenhamn
1536 :-
Göteborg - Köpenhamn
1719 :-
Göteborg - Köpenhamn
1719 :-
Göteborg - Köpenhamn
1719 :-

  Hotell i Köpenhamn

  Restauranger i Köpenhamn

Tack vare unga, kreativa kockar med en förkärlek för skandinaviska råvaror så är Köpenhamn den stad som fått flest Michelin-stjärnor i Skandinavien och är nu en av Europas ledande restaurangdestinationer. Det moderna danska köket satsar på säsongens råvaror och använder sig mycket av fisk och skaldjur. 
Tivoli är känt för att hysa flera bra restauranger med både internationell mat och klassik dansk husmanskost och många affärsmän väljer att lägga sina affärsluncher här för en kombination av god mat och dansk gemytlighet. Vill du bara ha något snabbt att äta så är röda pölser med torkad lök riktigt goda och säljs överallt. 
9.2
Next Door Cafe
Breakfast Spot
Larsbjørnsstræde 23, 1453 Copenhagen K, Denmark
9.3
Bastard Café
Café
Rådshusstræde 13, 1466 Copenhagen, Denmark
9.1
The Living Room
Café
Larsbjørnsstræde 17 (Studiestræde), 1454 København K, Denmark
9.2
Paludan Bogcafé
Café
Fiolstræde 10-12, 1171 København K, Denmark

  Bilder från Köpenhamn

  Nattliv i Köpenhamn – Festa till solen går upp

Köpenhamn har ett pulserande nattliv och köpenhamnsborna gillar verkligen att gå ut och roa sig! Det är ganska lugnt på uteställena i början på veckan men därefter drar det igång och torsdagar, fredagar och lördagar är det alltid fullpackat. Nattlivet börjar sent och håller på ända fram till småtimmarna. Här finns allt från trevliga pubar till sofistikerade cocktailbarer och hippa nattklubbar.
Det är främst två områden som är populära bland nattrumlare, centrala Köpenhamn och Meatpacking District – Kødbyen. Passa på att prova stadens signaturdrink – en Copenhagen Cocktail. Den innehåller Heering Cherry Liqueur som är den enda spriten som tillverkas i Köpenhamn, smaskens!
9.3
Bastard Café
Café
Rådshusstræde 13, 1466 Copenhagen, Denmark
9.1
The Living Room
Café
Larsbjørnsstræde 17 (Studiestræde), 1454 København K, Denmark
9.4
Ruby
Cocktail Bar
Nybrogade 10, st., 1203 København K, Denmark
8.9
Taphouse
Bar
Lavendelstræde 15 (Mikkel Brygers Gade), 1462 Copenhagen, Denmark

  Shopping i Köpenhamn

Ströget är Europas största shoppinggata och här ligger fantastiska butiker med trevlig atmosfär. På Ströget hittar du produkter och butiker som du inte hittar någon annanstans, allt från supertrendiga och exklusiva butiker till vintage och second hand. Ett toppenställe för all sorts shopping! 
Titta in på Systrarna Grene, Danmarks första lågprisaffär som säljer allt möjligt och omöjligt inom heminredning, hantverk, kryddor och vintillverkning! På bakgatorna kring Ströget är det lite lugnare och tystare och här ligger många trevliga småbutiker som är väl värda att botanisera bland. När du behöver en paus i shoppandet så ligger många bra restauranger och kaféer kring Ströget. 

Boghallen

Bookstore
Rådhuspladsen 37
1785 Copenhagen
Denmark

HAY House

Furniture / Home Store
Østergade 61 (Amagertorv)
1100 Copenhagen
Denmark

Illums Bolighus

Furniture / Home Store
Amagertorv 10
1160 Copenhagen
Denmark

Faraos Cigarer

Comic Shop
Skindergade 27 (Klosterstræde)
1157 København K
Denmark
Powered by Foursquare

  Information om Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och ligger i östligaste Danmark på öarna Själland och Amager, vid Öresund. Staden har ett maritimt klimat och den skönaste perioden att åka dit är maj-september. Sedan 2000 är Köpenhamn sammanknutet med Malmö genom Öresundsbron och de båda städerna ingår i den transnationella samarbetsregionen Öresundsregionen.

Köpenhamn har ett omfattande kollektivtrafiksystem med tunnelbana, tåg och bussnät. Du kan även ta tunnelbanan till flygplatsen. På turistbyrån finns gratis kartor över transportsystemet. Det smidigaste sättet att ta sig runt i innerstaden är till fots eller via buss, men det går även utmärkt att ta sig fram med cykel. De flesta vägar har en cykelfil och bilisterna respekterar detta. Det är i princip bara på Ströget som du inte får cykla. Du kan även ta med dig cykeln på tåget för en liten extrakostnad, dock inte under rusningstrafik. Det finns gott om banker i centrala Köpenhamn och nästan alla har 24-timmars uttagsautomater.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Köpenhamn 2014?
50294
resor
Hur många personer åkte med oss till Köpenhamn 2014?
74381
personer
Invånare
1 246 611
Statsskick & religion
Parlamentarisk demokrati och konstitutionell monarki
Valuta
1 DKK = 1,25 SEK
Språk
Danska
Big Mac index
5,38 USD (ca 47 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)