Res till

Istanbul

Det händer varje gång. De första minuterna du befinner dig i Istanbul, sprider sig ett förväntansfullt surr i kroppen. Hjärnan försöker febrilt att sortera alla intryck. Få ställen är så fyllda av upplevelser och pendlar så snabbt mellan rasande utveckling och långsam traditionalism som Istanbul. Här lever de medvetna, välutbildade turkarna, här finns konst- och kulturlivet. Här shoppar de nyrika i glittriga köpcentrum och affärsmännen gör upp om mångmiljonaffärer på trendiga lunchställen.
Istanbul är så västerländskt och samtidigt så orientaliskt. Å ena sidan ett muslimskt New York, tolerant och hippt, å andra sidan en plats för mångtusenårig historia och konservatism. Det sägs att öst är öst och väst är väst, och aldrig mötas de två. Men det gör de i Istanbul. 

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

Stockholm - Istanbul
2019-04-19 - 2019-04-23
2523 :-
Stockholm - Istanbul
2019-04-19 - 2019-04-23
2685 :-
Göteborg - Istanbul
2019-04-19 - 2019-04-23
3208 :-
Göteborg - Istanbul
2019-04-19 - 2019-04-23
4206 :-

  Sevärdheter i Istanbul

Det finns så mycket att se att det skulle vara svårt att hinna med allt på egen hand. Åk med på en sightseeingrunda och besök några av stadens höjdpunkter som Topkapi palatset, Hagia Sophia och Blå Moskén tillsammans med en kunnig guide som berättar allt du bör veta om stadens sevärdheter och historiska platser.
Det finns många viktiga byggnader och monument i Istanbul men inget överträffar Aya Sofya museet som först var en kyrka och sen en moské. Byggnaden har inte bara en religiös och historisk betydelse, den har dessutom en spännande och innovativ arkitektur och är mycket vacker.

  Billiga flyg

Stockholm - Istanbul
1737 :-
Stockholm - Istanbul
1737 :-
Stockholm - Istanbul
1737 :-
Göteborg - Istanbul
1880 :-
Göteborg - Istanbul
1939 :-
Göteborg - Istanbul
1985 :-
Köpenhamn - Istanbul
1642 :-
Köpenhamn - Istanbul
1642 :-
Köpenhamn - Istanbul
1642 :-

  Hotell i Istanbul

  Restauranger i Istanbul

Visst finns det gott om bra restauranger som serverar internationell mat men när du väl är i Turkiet måste du prova några av de lokala specialiteterna. I Istanbul finns flera av Turkiets bästa restauranger som serverar allt från utsökt metze (smårätter jämförbart med Spaniens tapas) till Turkish delight (marmeladkonfekt som även kallas lokum) som fullkomligt smälter i munnen.
Sultanahmet’s Gamla Stan har några meyanes, traditionella restauranger, som är bra liksom Bazaar District i väst, men de flesta ställena hittar du i Golden Horn i Beyoğlu. Borden kantar gatorna när det är fint väder och restaurangbesökarna sitter ut och äter. Slå dig ner på ett bord och beställ in en meze-tallrik som du sköljer ner med ett glas raki.

  Bilder från Istanbul

  Nattliv - Istanbul by night

Var med om den ultimata turkiska upplevelsen med upplysta moskéer, underbar turkisk mat och magdansöser i färgglada dräkter och tunga smycken. Boka in dig på en ”Turkish Dinner and Show” och njut av god mat och en spektakulär show. Det finns flera restauranger som erbjuder middagsshower och då ingår oftast upphämtning på hotellet.
Gillar du att gå ut på nattklubb så finns det många alternativ, allt från lite mer bohemisk stil på publiken till ultramodern stämning med glitter och paljetter. På den asiatiska sidan av Istanbul hittar du pubarna på Iskele Street och Kadife Street, båda i Kadıköy-området. På den europeiska sidan ligger inte uteställena koncentrerade på ett ställe utan utspridda över staden.

  Shopping i Istanbul - En av världens bästa shoppingupplevelser

Grand Bazaar är en av världens största marknader under tak med 60 gator och över 5 000 marknadsstånd som lockar till sig mellan 250 000 och 400 000 besökare varje dag. Här hittar du främst smycken, handmålad keramik, mattor, broderier, kryddor och antikaffärer. Marknaden är indelad i olika områden efter produktutbud så du hittar alla kryddor på ett ställe, allt guld på ett osv.
På Mısır Çarşısı (Egyptiska marknaden) blandas härliga dofter från kryddor och Turkish delight. Här säljs även kaviar, torkade örter, nötter och torkad frukt. På marknadens västra sida finns marknadsstånd som säljer färskvaror med ett otroligt brett utbud av ostar och det goda turkiska kaffet. Passa på att köpa med dig lite souvenirer som du kan ha som minne från resan!

  Information om Istanbul

Istanbul ligger på båda sidor om Bosporen på gränsen mellan Europa och Asien och förenar de båda kontinenterna på bästa sätt. Ankara är huvudstad men Istanbul är Turkiets kulturella och finansiella centrum. Här bor ungefär 14 miljoner människor vilket gör Istanbul till en av världens största städer.
 
Istanbul har kustklimat. Bästa tiden att besöka staden är april-maj och september-oktober då det är perfekt väder för sightseeing. Då slipper du dessutom alla myggor som kommer under sommaren. Ifall du åker till Istanbul för att hänga på stranden så är mitten av maj – september perfekt för kusterna vid Medelhavet och Egeiska havet medan Svarta havskusten är bäst i april – september. WHO rekommenderar att alla resenärer ska vara vaccinerade mot difteri, stelkramp, mässling, påssjuka, röda hund och polio samt hepatit B så kolla upp detta innan du åker.
Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Istanbul 2014?
31276
resor
Hur många personer åkte med oss till Istanbul 2014?
55895
personer
Invånare
14 377 019
Statsskick & religion
Parlamentarisk republik
Valuta
1 TRY = 3 SEK
Språk
Turkiska
Big Mac index
3,96 USD (ca 33 SEK)
Tidsskillnad
+1 (UTC+02:00)