Resa till Göteborg | Boka billiga resor med Supersavertravel

Res till

Göteborg

Göteborg är en vacker gammal stad som är väl värd ett besök. Den stoltserar med ett rikt kulturellt arv, har många museer och arkitektoniska mästerverk. Du kommer att överväldigas av stadens charm och goda mat. 

Göteborg, Sveriges näst största stad, är en modern blandning med många ingredienser. Den har ett blomstrande industriellt centrum som är lättillgängligt tack vare att det har Skandinaviens största hamn. Genom att man har blandat den moderna kulturen med en sofistikerad atmosfär så blir livet i staden verkligen behagligt.
Då du besöker Göteborg borde du försöka besöka så många som möjligt av dess 17 museer. De främsta är Göteborgs konstmuseum och Röhsska museet. Göteborgs konstmuseum har en av världens största samlingar av 1800-talskonst, främst från den nationalromantiska skandinaviska genren.

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

Stockholm - Göteborg
2018-09-01 - 2018-09-02
2068 :-
Stockholm - Göteborg
2018-09-01 - 2018-09-02
2704 :-

  Sevärdheter i Göteborg

Se Göteborgs sevärdheter med både båt och dubbeldäckad hop-on hop-off buss! Sightseeing-turen visar sevärdheter som Liseberg, det flytande museet Maritiman, Feskekörkas marknad och mycket mer. Både bussar och båtar är utan tak, vilket ger dig en panoramautsikt under resan. Hoppa på och av så många gånger du vill under 24 timmar och din biljett ger dig rabatt på utvalda sevärdheter. 
Passa på att besöka några av Göteborgs alla museer och lär dig om konst, kultur, natur och sjöhistoria. På Göteborgs museum får du lära dig om Göteborg och dess invånare från förr och fram till modern tid. Här bjuds du på utställningar, guidade visningar, stadsrundvandringar och aktiviteter för barn.

Hotel Pigalle

Hotel
Södra Hamngatan 2A
411 06 Gothenburg
Sweden

Trädgårdsföreningen

Park
Slussgatan 1
Gothenburg
Sweden

The Barn

Burger Joint
Kyrkogatan 11
411 15 Gothenburg
Sweden

da Matteo

Coffee Shop
Magasinsgatan 17A
411 16 Gothenburg
Sweden
Powered by Foursquare

  Billiga flyg

Stockholm - Göteborg
1196 :-
Stockholm - Göteborg
1196 :-
Stockholm - Göteborg
1196 :-
Malmö - Göteborg
1804 :-
Malmö - Göteborg
1805 :-
Malmö - Göteborg
2057 :-
Köpenhamn - Göteborg
1594 :-
Köpenhamn - Göteborg
1606 :-
Köpenhamn - Göteborg
1894 :-

  Hotell i Göteborg

  Restauranger i Göteborg

Inte undra på att gourmeter stortrivs i Göteborg! Här njuter du av fisk och skaldjur som fångats i havet utanför, innovativ mat av unga, kreativa kockar, spännande fusion-kök och flotta Michelin-restauranger som använder sig av närodlade grönsaker av högsta kvalitet. Allra bäst äter du i Avenyområdet. Här ligger bl.a. en stjärnkrog, en Bib-gourmand-vinnare och 15 av Sveriges bästa restauranger.
Besök den kända Feskekörka som har Sveriges bredaste utbud av fisk och skaldjur. Här finns också två högklassiga restauranger, ostronöppning och vinprovning. Har du inte tid att sitta ner och äta i lugn och ro så finns det gott om alternativ med färdiga luncher och take away-alternativ.
The Barn
Burger Joint
Kyrkogatan 11, 411 15 Gothenburg, Sweden
Bhoga
Scandinavian Restaurant
Norra Hamngatan 10 (Smedjegatan), 411 14 Gothenburg, Sweden
Tugg
Burger Joint
Drottninggatan 21, 411 14 Gothenburg, Sweden
Gourmetkorv
Hot Dog Joint
Postgatan 26-32, 411 06 Gothenburg, Sweden

  Bilder från Göteborg

  Nattliv - Roa dig i Götet!

Göteborg har flera hippa nattklubbar och ännu fler klassiska pubar och trendiga barer. Längs Avenyn kan du gå på nattklubb med flera våningar av dansgolv och barer. Föredrar du en mer gemytlig miljö bör du bege dig till Vasastan, Magasinsgatan, Linnégatan eller Andra Långgatan och de uteställen som ligger runt de områdena.
När det gäller livemusik finns det gott om alternativ. På Sticky Fingers spelar rock- och popband flera kvällar varje vecka, medan Nefertiti, som är en legendarisk jazzklubb, har en stor variation av jazzkonserter. Nefertiti har även en nattklubb med bra drag där du även kan äta en god middag.
Hotel Pigalle
Hotel
Södra Hamngatan 2A, 411 06 Gothenburg, Sweden
Ölrepubliken
Pub
Kronhusgatan 2B, 411 13 Gothenburg, Sweden
3 Små Rum
Pub
Kristinelundsgatan 4, 411 37 Gothenburg, Sweden
TOSO
Asian Restaurant
Götaplatsen, Gothenburg, Sweden

  Shopping i Göteborg

Strosa runt i city och utforska små unika butiker, internationella butiker och stora varuhus. Göteborg har sedan länge etablerat sig i modevärlden och stoltserar med många märken från lokala designers. Du hittar allt du behöver för en lyckad shoppingrunda och när du behöver sitta ner och ta en paus finns det gott om mysiga fik.
I centrum hittar du många fantastiska butiker och kaféer på Kungsgatan, Vallgatan och Södra Larmgatan. Haga är ett av de äldsta kvarteren i Göteborg. Längs gågatan Haga Nygatan ligger välbevarade trähus, många i karakteristisk länshövdingstil. Idag är många av husen oberoende butiker och caféer. 

Science Fiction Bokhandeln

Bookstore
Kungsgatan 19
411 19 Gothenburg
Sweden

Saluhallen

Gourmet Shop
Kungstorget
411 17 Gothenburg
Sweden

Artilleriet

Furniture / Home Store
Magasinsgatan 17A
Gothenburg
Sweden

Rum för Papper AB

Paper / Office Supplies Store
Vallgatan 19 (Victoriapassagen)
411 16 Gothenburg
Sweden
Powered by Foursquare

  Information om Göteborg

Göteborg ligger på västkusten och är Sveriges näst största stad. Den grundades 1621 på uppdrag av Gustaf II Adolf och byggdes av holländare som kunde bygga på sankmark och kallades under många år för ”Nya Amsterdam”.

Under industrialiseringen på 1800-talet flyttade många engelsmän till Göteborg och staden fick då smeknamnet ”Lilla London”, vilket den kallas för än idag.

Göteborg är en stad du kan besöka när som helst. Mysigast är det under sommaren då alla uteserveringar radas upp längs gatorna. På hösten och våren kan det bli lite kallt när havsvindarna blåser in. I december gnistrar hela Göteborg av girlanger och juleljus. Göteborg är inte bara den delen som ligger innanför den gamla vallgraven. Staden består av 20 stadsdelar, alla med sin egen charm. Göteborg är en storstad men staden är inte så stor att du inte kan promenera mellan de olika sevärdheterna. Förutom buss och taxi finns också spårvagnar som trafikerar hela staden. Om du vill uppleva staden och se mycket är det bra att ta dig fram till fots. Ett tips bara - ta med ett par riktigt bekväma skor.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Göteborg 2014?
13672
resor
Hur många personer åkte med oss till Göteborg 2014?
19001
personer
Invånare
549 839
Statsskick & religion
Parlamentarisk demokrati och konstitutionell monarki
Valuta
SEK
Språk
Svenska
Big Mac index
4,97 USD (ca 40 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)