Res till

Berlin

Museiälskaren kommer verkligen att uppskatta Berlin med dess stora utbud av olika typer av museer. Du kommer också att upptäcka att även dess intressanta landmärken och grönområden är väl värda ett besök. Berlins konstscen är också mycket spännande.

Berlin har många viktiga och intressanta sevärdheter. En av dem är Reichstagsgebäude (riksdagshuset), från vars kupol man har en mycket bra utsikt över staden. Ett annat tips är att besöka Berlins (och Tysklands) äldsta zoo, där de förutom en massa djur också har ett stort akvarium. 
Om du vill besöka fler museer, så upptäck också det Judiska Museet som visar tyska judars konst och kultur, liksom judisk arkitektur och deras naturvetenskapliga bedrifter. Museet avbildar också en viktig tid i tyska judars historia – nazismens tid. 

Om du ägnar dig åt konst så är ett besök vid Gemäldegalerie ett självklart mål. Museet som grundades 1998, är det främsta kulturmuseet i Berlin och ställer ut över 1 300 europeiska målningar från 1200-1700-talen. 

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter i Berlin

Berlin är en stad med mycket kultur, arkitektur och historia. Det smidigaste sättet att uppleva staden är med Hop-on-hop-off bussarna med guidning på 13 olika språk som kör runt till 20 olika platser som du måste se, såsom Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och det vackra Charlottenburgs slott. 
Det finns många museer och ett som inte lämnar någon oberörd är Holocaust Memorial – Stiftung Denkmal – som är ett monument över Europas mördade judar. Monumentet är mycket mäktigt och byggt som en labyrint. Audioguide finns att tillgå. Gå på rundvandring i Berlins ikoniska byggnad Reichtag – Riksdagshuset. Ta med ID-handlingar.

  Billiga flyg

Stockholm - Berlin
782 :-
Stockholm - Berlin
782 :-
Stockholm - Berlin
783 :-
Göteborg - Berlin
939 :-
Göteborg - Berlin
1141 :-
Göteborg - Berlin
1217 :-
Köpenhamn - Berlin
783 :-
Köpenhamn - Berlin
785 :-
Köpenhamn - Berlin
786 :-

  Hotell i Berlin

  Restauranger i Berlin

Om du är sugen på att prova tysk comfort food så finns det gott om krogar som har fläsklägg, rökta fläskkotletter och kalvlever på menyn. Missa inte att prova den lokala specialiteten Currywurst som är en skivad korv som simmar i kryddig tomatsås, pudrad med curry och som serveras på en tunn papperstallrik med tandbetar som enda bestick. 
I trendiga stadsdelen Kreuzberg kombineras street food med street art. Köp mat från något av alla stånden och gå runt och ät medan du tittar på graffitikonst. Här kan du även gå på guidad tur som inkluderar smakprov av både mat och öl. 

  Bilder från Berlin

  Nattliv i Berlin – Festa in på småtimmarna

Nattsuddaren behöver inte bekymra sig över klubbarnas stängningstider! Berlins redan sena nätter har blivit ännu senare då det numera är öppet ännu längre på nattklubbarna. Sedan Berlinmuren föll så har nattlivet blivit väldigt intensivt. Berlinborna ville göra det mesta av sin nyvunna frihet och det har lett till att klubbkulturen utvecklats på det vis som den gjort.
Många inbitna nattklubbsbesökare anser att Berlin är Europas ledande clubbing-stad. Vare sig du gillar techno, hiphop, pop och rock, jazz eller salsa så kan du vara säker på att du hittar en klubb du gillar vilken kväll som helst i veckan. 

  Shopping i Berlin

Glöm shoppingcenter och stora kedjor! I Berlin är shoppingen riktigt bra och det är i första hand små, trevliga butiker i de olika kvarteren och roliga marknader som du ska satsa på. Lämna de stora huvudgatorna och bege dig till de olika stadsdelarna – kietze – där varje område har sin egen puls och rytm. 
Gillar du loppisar vill du inte missa Flohmarket am Mauerpark som ligger där Berlinmuren fanns en gång i tiden. Botanisera bland vinylskivor, retroprylar, t-shirtar från lokala designers och mycket mer. Fyll på krafterna med öl och mat från något av alla matstånden runt om på marknadsplatsen.

  Information om Berlin

Berlin är Tysklands huvudstad med 3,5 miljoner invånare. Du tar dig lätt hit med flyg, tåg eller bil. Kollektivtrafiken är utbredd och består av buss, spårvagn, tunnelbana och pendeltåg.

Berlin har ett ganska svalt och fuktigt klimat och det passar bra att resa hit hela året. På sommaren överstiger temperaturerna sällan 25 grader.

Berlin är en av Europas säkraste och mest toleranta städer och det är ovanligt med överfall. Restaurangnotan inkluderar alltid en serviceavgift och du ska bara ge dricks om du är nöjd med servicen. Shoppar du för mer än €25 så ber du säljaren om global refund check som du sedan visar upp för tullen på flygplatsen tillsammans med ditt pass och den oanvända varan. De stämplar checken och du går sedan till återbetalningskassan och får momspengar tillbaka.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Berlin 2014?
38549
resor
Hur många personer åkte med oss till Berlin 2014?
69204
personer
Invånare
3 562 166
Statsskick & religion
Federal republik
Valuta
1 EUR = 9,36 SEK
Språk
Tyska
Big Mac index
4,26 USD (ca 39 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)