Res till

Bangkok

Om du funderar på att åka till Bangkok, finns det ingen anledning att tveka. Bara det att uppleva hur staden förändras från en relativt lugn stad på dagen till ett händelsernas centrum på natten är värt resan. När du är i Bangkok, gör som Bangkokinvånarna gör. Hela stället är ett levande bevis på den sofistikerade och blomstrande Bangkok-kulturen. Även om det är fullt av påminnelser om det historiska så är det moderna livet med livsbejakelse och passion ständigt närvarande. När du åker till Bangkok så kan du förvänta dig det bästa. 
Ge din semester en rivstart med en vandring till det förgångna. En Bangkokresa kommer inte att vara komplett utan att djupdyka i dess historia och rika kultur. Kom bara ihåg att inte trötta ut dig eftersom det finns mer att göra. Ett måste är att besöka Khon – klassisk maskeraddans som visar upp klassisk thailändsk litteratur med ett renodlat indiskt epos som stolt visar upp färgrika, utsmyckade masker och bländande dräkter. 

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

  Sevärdheter – Axplock av Bangkoks höjdpunkter

Det finns hur mycket som helst att se i Bangkok! Några måsten är den liggande Buddhan i Wat Pho. I Wat Pho finns dessutom Thailands första och främsta skola för traditionell thai-massage och för en spottstyver kan du få drygt 2 timmars massage av eleverna. 

Bangkok National Museum är Sydostasiens största museum och här visas en fantastisk samling av konst och historia. Det finns ingen luftkonditionering eftersom det kan förstöra föremålen, så det kan bli varmt!

Jim Thompson House är ett vackert museum, som var den amerikanske konstsamlarens och sidenfabrikörens hem fram tills han försvann under mystiska omständigheter i Malaysia år 1967. 

Adhere the 13th Blues Bar

Jazz Club
Samsen Rd.
Phra Nakhon
Bangkok 10200

หอศิลป์ สมเด็จพระนางเจ้าสิริกิติ์ พระบรมราชินีนาถ (The Queen's Gallery) (หอศิลป์ สมเด็จพระนางเจ้าสิริกิติ์ พระบรมราชินีนาถ)

Art Gallery
101 Ratchadamnoen Klang Rd.
Phra Nakhon
Bangkok 10200

Rattanakosin Exhibition Hall (นิทรรศน์รัตนโกสินทร์)

History Museum
100 Ratchadamnoen Klang Rd
Phra Nakhon
Bangkok 10200

Pipit Banglamphu (พิพิธบางลำพู)

History Museum
Phra Sumen Rd
Phra Nakhon
Bangkok 10200
Powered by Foursquare

  Billiga flyg

Stockholm - Bangkok
3226 :-
Stockholm - Bangkok
3226 :-
Stockholm - Bangkok
3226 :-
Göteborg - Bangkok
4860 :-
Göteborg - Bangkok
5071 :-
Göteborg - Bangkok
5071 :-
Köpenhamn - Bangkok
3149 :-
Köpenhamn - Bangkok
3149 :-
Köpenhamn - Bangkok
3149 :-

  Hotell i Bangkok

  Restauranger i Bangkok – Enkelt, billigt och väldigt gott

Det thailändska köket anses vara ett av de godaste i hela världen och allra bäst smakar det i Thailand. Thailändarna själva väljer ofta att äta street food från mobila kök, och du kan se kostymklädda herrar sitta bredvid tuktuk-förare på de rangliga plaststolarna som ställts ut på trottoaren. 
Välj det hak som har många thailändska matgäster; då kan du vara säker på att maten både är god, prisvärd och att det är minimal risk att du blir matförgiftad. Bra att lägga på minnet är ”mai phaet” (maii pääht) som betyder ”inte starkt” ifall du inte vill ha lika stark mat som lokalbefolkningen. 

  Bilder från Bangkok

  Nattliv i Bangkok – Barer, discon och levande musik

De två största och mest omtalade nöjesdistrikten är Patpong och Soi Cowboy. Det är mest män som går hit och roar sig och underhållningen som bjuds vänder sig främst till män. Patpong räknas som ett red light district och Soi Cowboy är en bargata med en del underhållning. Flera av de stora hotellen har nattklubbar dit turister och expats går.
För en mer sofistikerad kvällsunderhållning med levande jazzmusik och cocktails, rekommenderas The Bamboo bar på anrika Oriental Hotel. Håll ögonen öppna, många kungligheter bor här när de är i Bangkok. Du måste vara välklädd, annars blir du inte insläppt!
Adhere the 13th Blues Bar
Jazz Club
Samsen Rd., Phra Nakhon, Bangkok 10200
The Club
Nightclub
Khao San Rd, Phra Nakhon, Bangkok 10200
Brick Bar
Bar
265 Khao San Rd (at Buddy Lodge), Phra Nakhon, Bangkok 10200
Phra Nakorn Bar & Gallery (พระนครบาร์)
Bar
58/2 Soi Domnoen Klang Tai (Ratchadamnoen Klang Rd.), Phra Nakhon, Bangkok 10200

  Shopping i Bangkok – Marknader när de är som allra bäst

Att shoppa i Bangkok är kul! Strunta i shoppingmallen, ska du shoppa så bege dig till någon av alla marknader som finns utspridda över hela staden. På marknaderna säljs allt från kläder och väskor till heminredning, blommor, frukt och grönt och thailändarnas favoritsnack: rostade gräshoppor. 
Gör ett besök på marknadernas marknad, Chatuchak Market – eller JJ’s som den även kallas. Den är en av världens största marknader och är bara öppen på helgen. Räkna med att tillbringa hela dagen här, så mycket finns det att titta på! Glöm inte att pruta! Utbrist gärna ”päääng” när du tycker att det är för dyrt!

Wat Pho Thai Traditional Medical and Massage School

Massage Studio
2 SanamChai Rd, Pranakhon (Maharaj Rd, Pranakhon)
Phra Nakhon
Bangkok 10200

Tha Maharaj (ท่ามหาราช)

Shopping Mall
1/11 Trok Maha That
Phra Nakhon
Bangkok 10200

Wang Lang Market (ตลาดวังหลัง)

Market
Phran Nok Rd (Trok Wang Lang)
Bangkok Noi
Bangkok 10700

Yaowarat Market (ตลาดเยาวราช)

Market
Yaowarat Rd
Samphanthawong
Bangkok 10100
Powered by Foursquare

  Information om Bangkok

Bangkok är Thailands huvudstad med drygt 6,5 miljoner invånare. På thai heter staden Krung Thep som betyder Änglarnas stad. Hit reser du med flyg och landar på Suvarnabhumi International Airport. Bangkok kan både vara väldigt varmt och väldigt vått. Den varmaste perioden på året är mars-maj och regnperioden infaller under augusti och september när monsunen drar förbi.

Bangkok är en tämligen säker stad och överfall på turister är ovanliga. Däremot är det vanligt med bedrägerier, särskilt när det gäller ädelstenar. Köp inte ädelstenar i Bangkok om du inte själv är kunnig och kan se om det är en äkta ädelsten. Det är lätt att ta sig runt i staden; allra smidigast är det med skytrain (BTS) eller tunnelbana (MRT). Är du våghalsig kan du åka tuk-tuk eller motorcykeltaxi för en billig peng. Skulle du behöva uppsöka läkare medan du är i Bangkok så finns det ett flertal mycket fina sjukhus med duktiga, engelsktalande läkare, t.ex. Bumrungrad Hospital och Samitivej Hospital.

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Bangkok 2014?
46980
resor
Hur många personer åkte med oss till Bangkok 2014?
81928
personer
Invånare
8 280 925
Statsskick & religion
Konstitutionell monarki, buddhism
Valuta
1 THB = 0,30 SEK
Språk
Thai
Big Mac index
3,04 USD (ca 28 SEK)
Tidsskillnad
+6 timmar (UTC +7:00)