Hus och kanal i Amsterdam

Res till

Amsterdam

Amsterdam är en stad av kontraster. Den är både högljudd och tyst, gammal och ny, samt pulserande och dämpad. Invånarna lutar sig tillbaka och kopplar av, men kan också släppa loss i Amsterdams nattliv. I Amsterdam finns mycket att se. Som vackrast är staden på våren, när tulpanerna blommar i de många parkerna. Besök Anne Franks hus, strosa längs kanalerna och missa inte magnifika museer med verk av Rembrandt och Van Gogh. Vad de flesta känner till om staden är dess excentritet.
Här finns en uttalad och tolerans och en drogliberal kultur som inte alla uppskattar. Det mesta av detta finner man dock i området "Red Light District" som du som turist kan välja om du vill besöka eller inte. Så packa resväskan, och bege dig till underbara Amsterdam som har ofantligt mycket att erbjuda. Amsterdam är en av Europas mest populära turiststäder, och det är inte svårt att förstå varför!

Gör som 2,6 miljoner andra kunder. Boka din resa hos oss.

Vuxna 1 Barn 0
Antal rum 1
Rum 1
Vuxna 2 Barn 0 Barnets ålder 1 0 Barnets ålder 2 0 Barnets ålder 3 0
Vuxen Vuxna Barn Barn Passagerare Passagerare Resenärer Barnets ålder Rum Rum Alla Flygplatser

  Flyg + Hotell

Stockholm - Amsterdam
2018-12-07 - 2018-12-09
2404 :-
Stockholm - Amsterdam
2018-12-07 - 2018-12-09
2908 :-
Göteborg - Amsterdam
2018-12-07 - 2018-12-09
3017 :-
Göteborg - Amsterdam
2018-12-07 - 2018-12-09
3494 :-
Köpenhamn - Amsterdam
2018-12-07 - 2018-12-09
2648 :-
Köpenhamn - Amsterdam
2018-12-07 - 2018-12-09
2682 :-

  Sevärdheter – Upptäck Amsterdam på cykel

Ett måste när du är i Amsterdam är Van Gogh-museet som visar mer än 200 tavlor och 500 teckningar av Van Gogh och hans vänner som Gaugin, Monet och Toulouse-Lautrec. Besök den vackra kyrkan Oude Kerk som är Amsterdams äldsta byggnad. Kyrktornet anses vara en av Europas största moraliska motsägelser med ekivoka sniderier från 1400-talet. 
Amsterdam är ett mycket populärt resmål och inte undra på, för här finns det mycket att se och göra. Lär känna staden på holländskt vis – på cykel! Under ledning av en kunnig och erfaren guide cyklar du längs de trevliga kanalerna och bl.a. förbi Rijksmuseum och Anne Franks hus. 

  Billiga flyg

Stockholm - Amsterdam
1257 :-
Stockholm - Amsterdam
1257 :-
Stockholm - Amsterdam
1257 :-
Göteborg - Amsterdam
1496 :-
Göteborg - Amsterdam
1496 :-
Göteborg - Amsterdam
1496 :-
Köpenhamn - Amsterdam
1370 :-
Köpenhamn - Amsterdam
1396 :-
Köpenhamn - Amsterdam
1454 :-

  Hotell i Amsterdam

  Restauranger - Mat från hela världen

Holland är mer känt för träskor och tulpaner än för god mat. Men det innebär inte att det inte finns några bra restauranger i Amsterdam, tvärtom! Staden erbjuder ett brett utbud av bra restauranger från alla världens hörn, från Sydamerika till den gamla holländska kolonin Indonesien och allt där emellan. 
En annan gammal holländsk koloni är Surinam och dess kök är kryddat med härliga karibiska smaker. Det finns många bra restauranger i staden där du kan prova surinamesisk mat. Är du sugen på kaffe så var säker på att du går in på ett café och inte en coffee shop! Den sistnämnda säljer hasch och inte kaffe. 

  Bilder från Amsterdam

  Nattliv i Amsterdam – Kvällsnöjen för alla smaker

Amsterdam har ett av Europas vildaste nattliv! Många svensexor beger sig till det ökända Red Light District, men det finns många andra ställen att gå till om man vill roa sig på kvällen. Två av stadens främsta festställen är Rembrandtplein och Leidseplein, som båda ligger i Southern Canal Ring. Musikscenen är bred och erbjuder något för alla, särskilt för dig som gillar jazz, klassisk musik och dansmusik.
Amsterdam har en blomstrande kulturscen med stora konserthallar, teatrar och biografer, och det går alltid sevärda föreställningar här. Eleverna vid Amsterdams musikkonservatorium, som är Hollands största, bjuder på underbara konserter i Conservatorium am Amsterdam.

  Shopping i Amsterdam – En shoppares dröm

Om du gillar att shoppa så kommer du bli mer än nöjd med Amsterdams utbud. Förutom en varierande mix av trendigt, antikt, modernt, lyxigt, billigt, begagnat, dyrt och allt däremellan så är det de olika personligheterna hos vart och ett av stadens främsta shoppingdistrikt som gör att shopping i Amsterdam är så kul. 
De Neegen (9) Straatjes är ett pittoreskt område med designer- och vintagebutiker och många mysiga kaféer. I Eastern Canal Belt ligger många trendiga butiker, och vill du shoppa konst och antikviteter så beger du dig till Speigelkwartier. Det finns även många trevliga utomhusmarknader som är väl värda ett besök. 

  Information om Amsterdam

De flesta besökare flyger till Amsterdam och landar på Schiphol International Airport, 18 km sydväst om centrum. Det går även att resa hit med tåg och i egen bil. Amsterdam har ett tempererat marint klimat med kalla vintrar och milda somrar. Bästa tiden att åka hit är från maj (när tulpanerna slagit ut) till augusti när vädret är som bäst.

Amsterdam är en relativt säker stad och det bör räcka med vanligt sunt förnuft. Se upp för ficktjuvar i folksamlingar och i särskilt turisttäta områden. Det är många som cyklar, och som fotgängare gäller det att se sig för när man ska korsa en gata eller en cykelväg, då många cyklar fort och inte hinner stanna innan olyckan är framme. Skulle du behöva en läkare ringer du 112 vid akut behov. Holland har ömsesidiga sjukvårdsavtal med de andra EU-länderna samt Australien så ta med dig ditt europeiska sjukförsäkringskort (EU-kortet) för säkerhets skull. Och till sist, se upp för hundbajs! Amsterdam försöker dock hålla rent…

Temperatur över året
När reser våra kunder hit?
Hur många resor sålde vi till Amsterdam 2014?
27244
resor
Hur många personer åkte med oss till Amsterdam 2014?
45690
personer
Invånare
1 112 165
Statsskick & religion
Konstitutionell monarki
Valuta
1 EUR = 9,36 SEK
Språk
Nederländska
Big Mac index
4,26 USD (ca 39 SEK)
Tidsskillnad
0 (UTC+1)